Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Reizen 3 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

NSMBL’s Ibiza guide #2: mijn favoriete stranden en beachclubs om de hele dag te chillen

Ibiza, het eiland van vrijheid, zon, zee en strand. Er is voor ieder wat wils, zolang je de juiste plekken opzoekt – en dat is precies waar ik je bij ga helpen. In de afgelopen jaren heb ik een heleboel parels bezocht, die van iedere vakantie een feestje maakten.

Het eiland heeft zoveel mooie natuur te bieden, alleen moet je er wel voor op pad. Ga jij binnenkort naar Ibiza? Al eerder schreef ik over mijn favoriete restaurants op het eiland.

De fijnste stranden op Ibiza om de hele dat te eten, drinken en zonnen

Ibiza staat bekend om haar vele baaien en het lijkt wel alsof iedereen zijn favorieten heeft. Ik natuurlijk ook en deze deel ik graag met jullie.

De dingen die ik zoek in een strand zijn: een comfortabele plek om te liggen, een fijn restaurant om te lunchen, een relaxte sfeer en (een beetje) mooie natuur. Als ik voorzien ben van die dingen, dan sla je mij de komende 7 uur niet meer van dat strand af. Ook zin om helemaal niks te doen op één van Ibiza’s mooiste stranden? Ik zet ze alvast voor je op een rijtje.

Es Cavallet

In het zuid-westen van Ibiza vind je Es Cavallet. Een wit zandstrand waar de stijlvolle strandtenten El Chiringuito en La Escollera huishouden. De bedjes op het strand zijn niet van deze tenten, maar van een algemene verhuurder. Kom op tijd, want je kan ze niet reserveren.

Officieel is Platja Des Cavallet een nudistenstrand, maar het nudistengedeelte is beperkt tot de zone tussen de duinen.

Cala Jondal

Cala Jondal is een geliefd strand en ik begrijp wel waarom. Je vindt er drie fijne beachclubs: Jondal, Yemanja en Tropicana. Van die laatste heb je misschien al eens gehoord, want Tropicana is erg populair onder de Nederlanders. Ik moet toegeven: het is een fijn strand, met de lekkerste sangria van het eiland.

Als je gaat voor een meer bohosfeer, dan is Jondal een fijne tent om te gaan liggen.

Cala Nova

Geniet van ochtendyoga bij Aiyanna en plak daar gewoon een stranddag aan vast. Aan deze prachtig uitgestrekte zandvlakte is de zee kristalhelder. De kaart van Aiyanna barst trouwens van de verse groenten – dit kan je na een paar dagen Ibiza vast wel gebruiken.

Cala Llonga

Cala Llonga staat bekend om het uitgestrekte strand met hoge hotels, maar op een magisch plekje zit Amante verstopt. En geloof me, deze is het zoeken waard. Bij deze prachtige beachclub kom je de gehele dag tot rust, maar het leent zich ook perfect voor een uitgebreid (romantisch) diner.

Cala Bonita

Geen poespas, maar gewoon een mooi strand en een prima strandbar – dat is Cala Bonita. De naam zegt het al: dit is één van de mooiste stranden van het eiland.

Cala Bassa

Cala Bassa is een klassieker en dat heeft natuurlijk een reden. De immense beachclub loopt langs de hele baai en je vindt er voor iedereen wat wils. Van een strandbar waar je broodjes afhaalt tot een chique restaurant. Reserveer wel van tevoren je bedje, want bij Cala Bassa is de dag ‘s ochtends vaak al volgeboekt.

Las Salinas

Wil je één van de oudste beachclubs van het eiland zien? Pak dan de taxi naar Las Salinas en bezoek Sa Trinxa. Breng hier je dag door voor het ultieme no-nonsense Ibiza gevoel.

Cala Gracioneta

Kunnen we het even hebben over deze idyllische setting? Dit lijkt wel een film. Cala Gracioneta is heerlijk om de hele dag te chillen, maar misschien nog beter voor een magisch diner in de schemering.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.