Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 16 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Iedereen heeft het over ‘The Lucie Blackman Story’ op Netflix: dit is de nachtmerrie van iedere ouder

Als er één ding is dat Netflix goed kan, is het wel true-crime documentaires maken waar je maag van omdraait. Op dit moment heeft iedereen het over Missing: The Lucie Blackman Story en dat verhaal is de nachtmerrie van iedere ouder.

Na Taking Care of Maya is er nu een andere bizarre docu waar ouders minder goed door slapen. De vermissing van Lucie zal je na deze documentaire niet snel vergeten.

Iedereen heeft het over ‘The Lucie Blackman Story’ op Netflix

De documentaire gaat over de vermissing van Lucie Blackman. In 2000 was Lucie, net als alle andere jonge mensen die net van de middelbare school af komen, toe aan een tussenjaar en verhuisde ze met haar jeugdvriendin Louise Phillips naar Tokio voor jaar vol avontuur. Maar al na drie weken verdween ze spoorloos, waardoor iedereen in een race tegen de klok terechtkwam om haar te vinden. Al vlak na de verdwijning wordt een internationale opsporingsactie opgezet.

 

“This gripping true crime feature is told both through the fascinating inside track of the investigation – as well as the emotional lens of Lucie’s father who never gives up on finding his daughter,” luidt de beschrijving van Netflix.

De aanloop naar de vermissing

*Deze alinea bevat mogelijk spoilers*

In 2000 kwam Lucie aan in Japan met een toeristenvisum voor 90 dagen. Dat visum gaf haar geen toestemming om in het land te werken, maar ze begon toch te werken in een club die Casablanca heette vanwege de schulden die ze had opgebouwd.

Voor haar nieuwe baan moest ze elke maand een paar dohans (betaalde dates) met klanten hebben en op een date op 1 juli had ze Louise een bericht gestuurd om te zeggen dat haar date ‘erg leuk’ was. Ze liet ook een berichtje achter voor haar vriendje, een Amerikaanse marinier aan boord van de USS Kitty Hawk die in Yokosuka gestationeerd is, waarin ze beloofde hem de volgende dag te ontmoeten. Dat was echter de laatste keer dat iemand iets van Lucie hoorde…

 

Netflix kondigt zojuist het laatste seizoen van Sex Education aan, dat op déze datum te zien zal zijn

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.