Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Lifestyle 14 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Lang geen seks gehad? Volgens veel vrouwen is ‘Orgasmic Meditation’ de uitkomst

Een seksstop in je relatie doorbreken met een meditatie? Het kan. Als je aan meditatie denkt, dan denk je waarschijnlijk niet meteen aan klaarkomen. Toch zwerven veel vrouwen die lang geen seks hebben gehad bij orgasmic meditation om hun libido terug te krijgen.

Maar ook als je regelmatig seks hebt, kan dit iets voor jou zijn.

Wat is ‘Orgasmic Meditation’?

De naam zegt het eigenlijk al: het is een meditatie in combinatie met een orgasme. Zen worden, maar dan met happy ending. Het kan zijn dat je al eens van de term hebt gehoord. Orgasmic Meditation begint namelijk steeds populairder te worden. OM is een controversiële, maar veelbelovende stijl van alternatieve meditatie waarbij stimulatie van de clitoris wordt toegepast.

De populariteit heeft de meditatiestijl te danken aan het orgasme, maar ook aan het feit dat het niet lang hoeft te duren. De oefening mag namelijk maximaal 15 minuten duren.

OM vs. masturberen

Orgasmic Meditation is iets anders dan masturberen. Als het je alleen te doen is om het klaarkomen, dan is het effectiever om de Satisfyer erbij te pakken. Wil je, na een lange tijd zonder seks, weer in contact komen met je seksualiteit? Dan kan deze meditatievorm heel heilzaam zijn. OM doe je namelijk niet alleen, maar met je partner. Mocht je dus langere tijd geen seks hebben gehad, dan kan dit een manier zijn om weer sensualiteit op te wekken.

Wat is de kracht?

Veel vrouwen zitten veel in hun hoofd tijdens de seks, waardoor het moeilijker wordt om een hoogtepunt te bereiken. OM kan een vrouw in 15 minuten orgastisch maken. De focus ligt namelijk meer op voelen, in plaats van denken.

Het is belangrijk dat je dit met een partner doet. Wanneer je alleen aan de slag gaat, raak je opgewonden en verlies je wellicht je rust. De stap naar masturbatie is dan erg klein.

Hoe ga je te werk?

Ga, met je broek en onderbroek uit, op de vloer of op bed liggen met een kussen onder iedere knie. Je partner zit rechts van je, met zijn of haar linkerbeen over je buik en zijn of haar rechterbeen onder je knieën. Dit om zo goed mogelijk bij de vagina te kunnen.

Vervolgens gaat je partner 15 minuten linkerdeel van je clitoris strelen, dit is namelijk het gevoeligste deel. Belangrijk is dat dit vooral niet te gehaast gebeurt. Na de 15 minuten, duwt je partner de handpalm stevig tegen de clitoris. Dit om weer te gronden.

Het kan zijn dat je een hoogtepunt bereikt tijdens Orgasmic Meditation, maar het hóéft niet. Met of zonder orgasme: het gaat om het voelen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.