Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 29 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Ijsbaden zijn het beautygeheim van Kim Kardashian en dit is waarom

De ijsbaden zijn opeens overal. Lady Gaga is al jaren fan, Harry Styles hoorden we erover en nu is ook Kim Kardashian om. Het nemen van een ijsbad (á la Wim Hof) heeft vele voordelen, op gebied van beauty én gezondheid – wij zetten ze op een rij.

Wij snappen wel dat Kim zich onderdompelt in zo’n ijskoud bad.

Ijsbaden zijn het beautygeheim van Kim Kardashian en dit is waarom

Onlangs legde Kim Kardashian een hele ijsbadsessie vast op haar Instagram-verhaal in september, en eerlijk gezegd zag het eruit als een minder ontspannende ervaring. Kim Kardashian heeft alle beautytherapieën en -methodes binnen handbereik en tóch kiest ze ervoor om in een ijskoud bad te stappen. Dan zal ik het wel goed zijn, toch?

Waar zijn ijsbaden goed voor?

Enkele minuten kou lijden heeft een heleboel voordelen. Zo zorgt een ijsbad namelijk voor minder ontstekingen door de bloedvaten te vernauwen en de bloedstroom te verminderen. Bovendien kunnen ijsbaden ook de endorfine stimuleren, je krijgt een dopaminepiek tot 48 uur lang na een ijsbad. Kou bevordert de aanmaak van glutathion in het lichaam en dit is een van de meest krachtige anti-age stofjes. Ook helpt dit bij het afvoeren van afvalstoffen en het versterken van je immuunsysteem. Tot slot wordt je huid minder droog, wordt je scherper én alerter.

Doordat je lichaam zichzelf weer moet opwarmen is het ook een flinke calorieverbrander. Eén sessie staat gelijk aan het verbanden van zo’n 300 tot 500 calorieën. Zou dit het geheim zijn achter Kim’s afgetrainde lichaam?

Zelf aan de slag met kou

Klinkt dit als iets dat jij wil proberen? Zeker doen, maar wel op een verantwoorde manier. Als je over een bad beschikt, kan je zelf een ijsbad maken, maar doe dit wel met iemand die je in de gaten houdt. Zorg ervoor dat je je lichaam opwarmt voordat je in een ijsbad stapt (door te sporten bijvoorbeeld). Focus je op je ademhaling en stap eruit als je het niet meer trekt. Hier lees je alles over het nemen van een ijsbad.

Maar de stap in een ijsbad is niet per se nodig om de gezondheidsvoordelen van kou te ervaren. Begin eens met 15 seconden koud afdouchen en bouw dit steeds verder op. Is meteen een lekkere kickstart van je dag.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.