Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants Vandaag
Leestijd: 2 minuten

Ik testte Lando Norris’ favoriete restaurant ter wereld, gewoon in Amsterdam

Dat Formule 1-coureur Lando Norris veel restaurants ter wereld bezocht heeft, is geen verassing. Maar dat hij dit jaar het Amsterdamse Nela tot zijn favoriet in de wereld benoemde, is toch wel extra speciaal. Ik ging er eten en eerlijk? Na mijn laatste bezoek snap ik Lando volledig.

Gisteren schoof ik namelijk opnieuw aan bij Nela en het restaurant is momenteel misschien wel op z’n mooist.

Kerst bij Nela in Amsterdam

Zodra je The Valley op de Zuidas binnenloopt en naar boven gaat, merk je het al: Nela is volledig ondergedompeld in kerstsferen, maar wel op de ingetogen, stijlvolle manier die perfect bij het restaurant past. Denk aan subtiele verlichting, warme tinten en zelfs ornamenten die speels in het plafond hangen.

De open vuur-keuken vormt nog steeds het kloppende hart van de zaak. De geur van hout en rook en de chefs die geconcentreerd hun werk doen: alleen al daarvoor wil je aan de bar of aan de keuken zitten.

Het live fire cooking kenmerkt Nela ook. Naast de rauwe gerechten van bizarre kwaliteit, komen veel vlees-, vis- en groentegerechten uit het open vuur. Denk boneless chicken wings, shortribs, babyprei, mais en lamsnek. Maar ook de basque cheesecake gaat erin. Vinden we leuk.

Van wagyu tot zeebaars: Nela op z’n best

En dan het eten. We deelden meerdere gerechten, maar een paar sprongen er echt uit. De tataki van wagyu was mega zacht en perfect op smaak gemaakt met ponzu en gefrituurde knoflook (ja, de droom) terwijl de toro belly letterlijk smolt op de tong.

Het absolute hoogtepunt? De zeebaars van het open vuur. Precies zoals Nela het bedoeld heeft: puur, perfect gegaard en met die subtiele rooksmaak waar het restaurant bekend om staat. Dit is live fire cooking op topniveau. Zo goed, dat de vis alleen een beetje olie en grof zeezout nodig had om perfect op smaak te zijn.

In het interview met TOPJAW omschreef Lando Norris Nela als een plek waar het eten nooit hetzelfde is en continu verandert. En dat is precies wat je hier voelt. Het menu beweegt mee met de seizoenen. Tijdens de kerstdagen wordt er nog een schepje bovenop gedaan (ja, dat kan blijkbaar dus nog) met het speciale holiday menu. En ook tijdens NYE zijn er speciale gerechten te eten.

Meer horecatips in Amsterdam:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.