Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 7 apr 2021
Leestijd: 5 minuten

In gesprek met Jérôme Dreyfuss over zijn nieuwe Bobi-tas en vrouw Isabel Marant

Ontwerper Jérôme Dreyfuss staat bekend om zijn stijlvolle tassen en natuurlijk als ‘man van’ Isabel Marant. Met zijn collecties wil hij het leven van vrouwen makkelijker maken, dat doet hij door praktische en stijlvolle designs te ontwerpen die bij iedere vrouw passen. We spreken hem over zijn nieuwe Bobi-tas, de mode-industrie en natuurlijk zijn vrouw Isabel Marant.

In gesprek met Jérôme Dreyfuss

Jérôme Dreyfuss is bekend door zijn stijlvolle tassen, elk met de naam van een man. Niet gebaseerd op de laatste trends, maar functionele designs waar de vrouw iets aan heeft. Fun fact: in elke tas zit een ingebouwde zaklamp zodat vrouwen in het donker álles kunnen vinden. Maar waarom ontwerpt hij tassen om het leven van vrouwen makkelijker te maken? Welke gedachte zit daarachter? Wij vragen het hem.

“Ik ben altijd geïnspireerd geweest door architectuur, dat is mijn passie. Ik denk dat dit is waarom ik zo geobsedeerd ben door organiseren en praktische designs. Het is ook een manier om respectvol om te gaan met vrouwen. Het is niet zo gemakkelijk om een ​​vrouw te zijn als er van je wordt gevraagd om altijd perfect te zijn, dus mijn antwoord aan de vrouwen is om ze een handje te helpen met de dagelijkse organisatie.”

Jérôme Dreyfuss

Inmiddels heeft Jérôme Dreyfuss een collectie die bestaat uit dertien prachtige en praktische tassen, vaak in verschillende maten. Welk is zijn favoriet? En waarom zijn ze allemaal naar de mannen uit zijn leven genoemd?

“Ik vind het nog steeds moeilijk om een ​​favoriet te kiezen! Elke tas heeft zijn verhaal, inspiratie, specificiteit… Ik besteed veel tijd om ze te ontwerpen. Het is alsof je meerdere kinderen hebt, je kunt niet meer van één houden dan van anderen. Ik denk dat ik een dergelijke relatie heb met de tassen van mijn collecties.”

Nu we het toch over uw tassen hebben, waarom hebben ze allemaal mannennamen?

“Omdat ik het grappig vond om te spelen met de bijzondere relatie die vrouwen hebben met hun tas.”

De nieuwste tas: Bobi

Recentelijk introduceerde Jérôme Dreyfuss zijn nieuwste tas: The Bobi. Het idee achter Bobi is dat het de eerste ‘echte’ tas van een jonge vrouw is. We vragen Jérôme naar de nieuwe tas en willen natuurlijk weten naar wie hij vernoemd is.

“Het idee was om Bobi betaalbaarder te maken voor jongere vrouwen, dat werd gevraagd door de dochter van vrienden van mij. Bobi is een goede tas om mee te beginnen omdat hij super praktisch is en de vorm klassiek chic is. Dé tas die je gemakkelijk kunt mixen met al je outfits. Op die manier is Bobi in elke situatie gemakkelijk te gebruiken, van dag tot nacht. We hebben net zijn kleine broertje gelanceerd, Bobi S. Bobi is de naam van de broer van mijn vrouw Isabel Marant, naar wie de tas is vernoemd.”

Mode-industrie

Jérôme Dreyfuss staat dan misschien bekend als de man van Isabel Marant, hij is nooit te vinden op een modefeestje en heeft maar een paar items in zijn kast hangen. Zou hij zeggen dat hij eigenlijk niet in de mode-industrie past?

“Ik hou heel erg van mode, maar ben geen fan van wat de mode-industrie aan het worden is. Ik bedoel, alles wordt nep. Als het in de industrie allemaal om Ana Wintour en Kim Kardashian gaat, wil ik er geen deel van uitmaken. Mode moet gaan over creativiteit en vrijgevigheid, en dat soort mensen maken het zo vulgair en nep dat het het tegenovergestelde is van de reden waarom ik dit werk doe.”

Toch maakt hij, samen met zijn vrouw Isabel Marant, deel uit van de mode-industrie. Als we het over Isabel hebben, vragen we hem meteen of hij de inspiratie is voor haar herencollectie. Of is zij de inspiratie voor zijn tassencollecties? Hij lacht erom.

“Ik ben de muze van Isabel. Ik vraag haar wat ik graag zou willen hebben en soms maakt ze het, maar beter dan waar ik om gevraagd heb. Het zijn de enige kleren die ik in mijn kast heb hangen en draag.”

Duurzaamheid

Jérôme Dreyfuss is zich ook bewust van de schadelijke effecten op het milieu die te wijden zijn aan de mode-industrie. Hij streeft er voortdurend naar om zijn impact op het milieu zo laag mogelijk te houden. Hoe denkt hij over de vervuilende impact van de mode-industrie op het milieu en wat kan de mode-industrie beter doen?

“We zijn de op een na meest vervuilende industrie ter wereld, dus we moeten alles veranderen. Ten eerste zouden we minder moeten verkopen, al die pre-collecties zijn nergens voor nodig. Ik lanceerde eerder vier collecties per jaar, maar ben teruggegaan naar twee per jaar. Dat is genoeg.

Aan de andere kant moeten we heel voorzichtig zijn met de stof die we gebruiken. Soms (in mijn geval) is het beter om echt leer te gebruiken dat afkomstig is uit de voedingsindustrie dan om nep veganistisch leer te gebruiken dat is gemaakt van benzine.

Bij Jérôme Dreyfuss doen we ons best om de impact op het milieu zo laag mogelijk te houden. Zo maken we gebruik van plantaardige looiprocessen, verpakken we de tassen plat om ruimte te besparen tijdens verzending, vermijden we het gebruik van materialen uit de olie-industrie. We hebben een nieuw gebouwd milieuvriendelijk hoofdkantoor en natuurlijk hebben we het aantal collecties beperkt tot twee. Ik ben me er volledig van bewust dat dit niet genoeg is, we zullen op deze manier moeten blijven handelen.”

Showroom van Jérôme Dreyfuss

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.