Jana Witteman
Jana Witteman Money 13 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit verdienen Harry en Meghan, z贸nder al hun royal-inkomsten

Het is h茅t gesprek bij de koffieautomaat: de Netflixdocumentaire van de hertog en hertogin van Sussex, Harry & Meghan. Hoewel de kampen nogal verdeeld zijn als het over het Britse koningshuis gaat 鈥 kamp lovers or haters 鈥 lijkt iedereen deze serie te willen zien. En eerlijk: de eerste drie afleveringen zijn er bij mij thuis in 茅茅n keer doorheen gejaagd. Maar hoe komt dit koppel aan inkomsten? En wat houden zij over aan de docu-serie?

Mocht je nog niet gekeken hebben, dan even mini recap van de geschiedenis van dit beroemde koppel. Meghan en Harry ontmoetten elkaar (online!) in 2016. In 2018 stapten de twee lovebirds in het huwelijksbootje. Weer twee jaar later, in januari 2020 deden zij 鈥 gedeeltelijk 鈥 afstand van hun taken voor het Britse koningshuis.

Dit was het koppel waard in 2018

Voordat Harry en Meghan in 2020 afstand deden van hun rol als senior聽leden van het koningshuis, kregen zij jaarlijks een flinke bak met geld van de Britse overheid. Dat geld komt deels uit een Brits koninklijk vastgoedfonds en betaalt een winstpercentage aan de royals. Hou je vast: het vermogen van de Britse koninklijke familie werd in 2017 geschat op 88 miljard dollar.

Harry鈥檚 vermogen

Het complete vermogen van Prince Harry werd in 2018 geschat tussen de 25 en 40 miljoen dollar. Grotendeels komt dit vermogen voort uit het koninklijke oude geld, een ander deel verdiende Harry tijdens zijn dienstjaren bij de Britse koninklijke luchtmacht. Daar werkte hij zo鈥檔 tien jaar en verdiende zo鈥檔 53.000 dollar per jaar.

Meghan鈥檚 vermogen

Voordat we Meghan kenden als royal, echtgenoot van Harry, of familielid van het Britse koningshuis, konden we haar zien shinen in de serie Suits. Per aflevering verdiende de Amerikaanse zo鈥檔 50.000 dollar. Goed voor een jaarsalaris van 450.000 dollar. In totaal zou zij in 2018 een vermogen van zo鈥檔 5 miljoen dollar hebben opgebouwd.

Samen was dit koppel in 2018 dus goed voor een vermogen van 30 tot 45 miljoen dollar. Maar hoe zit dat, nadat zij in 2020 financieel onafhankelijk zijn geworden van het beroemde koningshuis?

Wat verdienen H & M nu?

Het grootste gedeelte van het inkomen van Harry en Meghan komt nu voort uit commerci毛le klussen. Samen hebben zij Archewell聽 Productions in het leven geroepen waarmee zij programma鈥檚 voor Netflix produceren 茅n ze sloten een podcastdeal met Spotify. Daarnaast heeft Meghan in 2021 het kinderboek The Bench uitgebracht. Daarnaast zouden de twee ook nog een deal hebben met Harry Walker Agency: per speech ontvangen zij een miljoen dollar.

Dan zit ook de prins niet stil in boekenland: in januari 2023 komt Harry鈥檚 biografie Spare聽uit. De uitgeverij zou hem op voorhand 20 miljoen dollar hebben betaald. Daarnaast moet ook gezegd worden dat de Duke of Sussex vrijgevig is. Harry heeft met zijn boek 347.000 dollar aan donatiegeld binnengeharkt en afgedragen aan een goed doel.

Netflixdeal opbrengsten

Wat er exact op de bankrekeningen staat weten we niet. Maar Meghan Markle en Harry van Sussex zouden een deal hebben gesloten met Netflix die goed is voor 鈥 let op 鈥 100 miljoen dollar.

Kleine side note: de beveilingskosten van het koppel zijn nogal hoog. In 2020 zouden zo鈥檔 56.000 euro per week kwijt zijn om zichzelf te beschermen.

Vanaf vandaag staat het eerste deel van de docuserie 鈥楬arry & Meghan鈥 op Netflix

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 馃挊

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en h茅茅茅l veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.