Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 13 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Hartstikke normaal – er zijn vier soorten seksdromen en dit is wat ze betekenen

Een droom waarin het opeens heel steamy wordt, we hebben ze allemaal weleens. En ja, de tegenspelers in deze seksdromen zijn soms heel verrassend en apart. Het lijkt alsof deze dromen gek zijn, maar eigenlijk zijn ze doodnormaal en hebben ze een diepere betekenis. Wij leggen het voor je uit.

Sweet dreams…

Vier soorten seksdromen en hun betekenis

Wanneer we dromen spreekt het onderbewuste – op dit moment komen alle verborgen verlangens naar de oppervlakte. Althans, soms is dat zo. In sommige gevallen hebben de dromen helemaal geen seksuele betekenis.

1. Goede seks, maar met de verkeerde persoon

Droomde je dat jij seks hebt met iemand waar jij je helemaal niet aangetrokken toe voelt? Dan is het niet de persoon, maar wellicht een eigenschap die deze persoon bezit, dat diegene zo aantrekkelijk maakt in jouw droom. Stel je voor: je droom over seks met je baas. Dan wil dat niet zeggen dat jouw baas zo’n hot piece is, maar misschien wel dat jij behoefte hebt aan een dominante energie.

2. Dromen over seks met je ouders

Bizar, maar veelvoorkomend. We begrijpen dat het even schrikken is, maar dromen over seks hoeven niet per se seksueel te zijn. Zie het als volgt: je ouders maken een vertoning in jouw droom. Om beter te begrijpen waarom, is het handig om na te gaan wanneer deze droom plaatsvond en hoe jij je die dag voelde. Had je toevallig net gebeld met je moeder? Dan kan dit de reden zijn dat zij voorkwam in je droom.

It’s not that deep.

3. Dromen over seksueel geweld

Een droom over seksueel geweld is vreselijk om te ervaren. Gelukkig zegt zo’n droom helemaal niets over jouw verlangens, maar is het een vorm een anxiety dream. Sommige mensen ervaren een anxiety dream in de vorm van een auto die niet kan stoppen met rijden. In het geval van seksueel geweld wil jij ook iets stoppen, maar lukt dat je niet.

4. Masturberen in je droom

Dromen over masturbatie hebben meestal iets te maken met de manier waarop jij kijkt naar seks. Als je in een droom wel klaarkomt, maar nooit overdag, dan heeft het hoogstwaarschijnlijk iets te maken met je houding tegenover seks. Het kan dus zo zijn dat je problemen hebt met je seksualiteit, waardoor je er niet van kan genieten.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.