Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Modenieuws 26 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Jacquemus showt vanmiddag in Versailles en hier kijk je mee

Paris Men’s Fashion Week mag dan wel ten einde zijn, het feest der mode is nog lang niet afgelopen. Simon Porte Jacquemus timmert lekker aan de weg met zijn gelijknamige modehuis. Zo bracht hij onlangs nog een gewilde sneaker uit, in samenwerking met Nike. Vanmiddag laat hij opnieuw zien waar zijn merk voor staat en dat doet hij op een wel heel bijzondere locatie.

Van lavendelvelden naar het Paleis van Versailles.

Jacquemus showt vanmiddag in Versailles

Simon Porte Jacquemus treedt in de voetsporen van Chanel en Dior, die ook eerder showden op deze iconische locatie. De strategie is dan ook om zich te positioneren in een steeds hoger segment. Het zal niet de eerste keer zijn dat de kledingstukken van Jacquemus voor een suggestief landschap gefotografeerd worden, maar deze aangelegenheid betekent een ware uitdaging voor het merk: zich proberen te meten met reuzen zoals LVMH en Kering, eigenaars van de meest gevestigde internationale luxemerken.

“I was so inspired by this historic venue during the creative process that it led me to explore several creative possibilities, different from my previous shows, but still very Jacquemus,” vertelt de ontwerper in een korte boodschap. “I am truly honoured and proud to be able to do a show at Versailles, as an independent fashion house. It will be a very special moment for Jacquemus.”

Op welke plek in het paleis de show plaats zal vinden, dat is nog onbekend. Vanmiddag om 15:00 showt Jacquemus de autumn-winter 2023/2024 collectie, genaamd ‘Le chouchou’. Voorgaande shows werden altijd gestreamed op het Instagram-kanaal van het modemerk. De kans is daarom groot dat ook deze show live gedeeld zal worden.

Wat kunnen we verwachten?

Als we naar de Instagram-pagina van Jacquemus kijken, dan worden we niet veel wijzer over de collectie. Wel zien we gigantische kapsels, geïnspireerd door Lodewijk XIV en Marie-Antoinette. Fans van het huis denken dat Kendall Jenner meeloopt in de show, omdat de tweede foto in de carrousel een verwijzing kan zijn naar één van haar Instagram-posts.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.