Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 12 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Jade (22): ‘Ik doe alsof ik ontslagen word als klanten boos op me worden om ze een schuldgevoel te geven’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Jade* (22), die doet alsof ze ontslagen wordt als klanten boos op haar worden.

Hi Jade, kan je iets meer vertellen over jouw situatie?

“Ik werk al jaren in de horeca. Begrijp mij niet verkeerd, ik hou van mijn werk, want er zitten super veel voordelen aan. Ik hou van het sociale aspect van mijn baan, ik heb super veel leuke collega’s en ook het in contact komen met veel nieuwe mensen is top. Maar er zit ook een mindere kant aan. Er zijn tegenwoordig namelijk zoveel mensen die om van alles en nog wat iets te klagen hebben. Dit maakt mijn werk een stuk minder leuk en ik was er een tijdje geleden eerlijk gezegd zo klaar mee dat ik actie heb ondernomen.”

Senna (20): ‘Ik poepte in mijn broek om een man met slechte intenties af te schudden’

Wat heb je gedaan?

“Het viel niet alleen mij op dat mensen steeds meer klagen als ze bij ons langskomen. Ik had het er met een collega over en ook zij was er helemaal klaar mee. Altijd maar dat gezeur. ‘Dit is niet goed’, ‘dat is niet warm genoeg’, we hadden er beiden genoeg van. Nadat we zelf even lekker hadden geklaagd schoot er mij een geniaal plan te binnen. Ik stelde voor om vanaf nu te spelen alsof ik werd ontslagen als klanten boos werden op mij om iets totaal onnozels. De helft van de tijd heb ik namelijk niet eens invloed op iets waar een klant over klaagt. Mijn collega leek het ook wel leuk om dit uit te proberen en sindsdien doen we dit af en toe als er een zuurpruim bij ons naar binnen komt gelopen.”

Hoe wordt hierop gereageerd?

“Laatst kwam er een man bij ons binnen die boos was over het feit dat we zijn koffie niet heet genoeg hadden gemaakt. Hier kon ik oprecht niks aan doen, want ik had zijn koffie rechtstreeks vanuit de machine aan hem gegeven. Dus toen de man tegen mij begon te zeuren kwam mijn collega eraan en zei: “Meneer, is er een probleem hier?” Toen begon de man ook tegen mijn collega te zeuren, waarop zij reageerde: “Meneer, dit is onaanvaardbaar. Jade, je bent ontslagen.”

Ik begon mij heel verdrietig te gedragen en zei: “Ontsla mij alsjeblieft niet. Ik heb het geld echt nodig voor mijn huur en schoolkosten. Dit is de enige baan die ik heb.” Mijn collega speelde de boze baas en zei dat ik toch echt mijn schort mocht inleveren en moest vertrekken. Daar schrok de man ontzettend van en hij begon direct terug te krabbelen. Hij gaf aan dat het helemaal niet zo’n groot probleem was en dat ik echt niet ontslagen hoefde te worden. Hij boot zelfs zijn excuses aan en ging daarna snel weg. Ik en mijn collega hebben daarna keihard gelachen, want ik had natuurlijk nog steeds mijn baan. Hoewel we het niet vaak doen vind ik het wel heerlijk om zo nu en dan een boze klant eens te laten weten hoe zijn of haar gedrag effect kan hebben op iemand anders. En het geeft behoorlijk wat voldoening om te zien dat mensen zich realiseren dat hun daden daadwerkelijk gevolgen kunnen hebben.”

Sophia (26): ‘Ik vind de kledingstijl van mijn vriend te goedkoop, maar hoe zeg ik dat?’

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

*De echte naam van Jade is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.