Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 30 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Sophia (26): ‘Ik vind de kledingstijl van mijn vriend te goedkoop, maar hoe zeg ik dat?’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Deze week doet de 26-jarige Sophia* een bekentenis: ze vindt de kledingstijl van haar vriend iets te goedkoop. Maar weet ook even niet hoe ze dit moet aanpakken.

‘Ik vind dat mijn vriend wel wat duurdere kleding mag kopen’

Want wanneer alle subtiele hints niet lijken binnen te komen, is het tijd voor een andere aanpak. Maar hoe?

Hi Sophia, jij zit met een probleem?

”Ja. Nou ja, zo’n groot probleem is het ook weer niet. Maar het is wel iets waar ik mij de laatste tijd steeds meer aan erger. Mijn vriend koopt relatief goedkope kleding en dat staat hem gewoon veel minder mooi dan de wat duurdere, stevigere items.”

Wat draagt hij nu voornamelijk voor kleding?

”Van die kleding die je op je twintigste droeg. Shirts van H&M en broeken van Jack & Jones. Dit was ooit leuk, maar ik ben nu wel een beetje Jack & Jones moe. In al die jaren heb ik al best wat hints gegeven, maar hij blijft in die stijl hangen.”

Wat heb je voor hints gegeven?

“Ik ben al een paar keer met hem samen gaan winkelen en heb wat andere winkels voorgesteld om te gaan shoppen. Ik heb daarbij ook uitgelegd waarom de kleding van de winkels hem mooier zal staan, maar hij wil het gewoon niet horen.

Als ik een cadeau voor hem koop, dan koop ik vaak kleding van merken van ARKET of ARTE. Gewoon truien van betere kwaliteit, van een stevigere stof. Ik vind die goedkope hoodies gewoon zo slobberig overkomen. Als ik zijn vrienden in duurdere merken zie, dan hoop ik stiekem dat mijn vriend langzamerhand overstag zal gaan.”

Wat is volgens jou de oplossing?

”Ik wil het best nóg een keer tegen hem zeggen, maar weet gewoon niet zo goed hoe. Daarnaast zijn we nu aan het kijken voor een huis samen. Ik hoop dat als we samenwonen, hij mij toch wat meer laat meebepalen over zijn outfits.”

 

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

*De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.