Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Huidverzorging 1 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Je menstruatiebloed als gezichtsmasker? Deze beautyhack gaat viraal op TikTok om deze reden

Het is geen Halloween meer, maar het bloed is here to stay. TikTok gaat van nepbloed naar menstruatiebloed, want blijkbaar is dat ontzettend goed voor je huid. Wij moeten nog even aan dit idee wennen, maar dit is wat de beautyliefhebbers zeggen over bloed als gezichtsmasker.

Na vabbing, is nu menstruatiebloed ineens een beautyproduct. Uhm, oké?

Menstruatiebloed als gezichtsmasker

“Moon masking” of  ”Menstrual masking” is het proces van het gebruik van iemands menstruatiebloed als een at-home gezichtsbehandeling. Geloof het of niet: wanneer je zoekt op #periodmask vind je tal van video’s over dit onderwerp en TikTokker zweren bij de voordelen.

@inbodiedsoul

#menstrualblood #menstrualmask #periodbloodfacemask #menstrualmagic #menstruationisntdirty

♬ I’m Goin In – Drake

Wat zijn de voordelen?

Uit een onderzoek uit 2016 blijkt dat menstruatiebloed een nieuwe bron is van stamcellen die kunnen helpen bij de regeneratie van beschadigd huidweefsel en huidletsels. Het bevat ook rijke voedingsstoffen zoals zink, koper en magnesium die allemaal bekend zijn in de schoonheidsindustrie als acne-bestrijdende ingrediënten.

Als jij last hebt van acne en van de huidbeschadiging af wil komen, dan is dit volgens veel TikTokkers een efficiente manier. Je moet je even over de gedachte heen zetten. Maar hé, wie mooi wil zijn…

Menstruatiebloed als helend wondermiddel

Het klinkt nu hoogst ongebruikelijk om je menstruatiebloed te hergebruikten, toch is het iets dat al jaren oud is. Zelfs door de Indianen en Aboriginals werd menstruatiebloed al gebruikt omwille van de helende werking. Niet alleen voor je gezicht, maar ook voor wonden en eczeem schijnt menstruatiebloed een krachtige genezer te zijn. Dit is dan ook de reden dat sommige vrouwen hun bloed bewaren in potjes, om te gebruiken wanneer nodig.

Wil je all the way gaan? Dan kun je menstruatiebloed ook drinken. Ja, echt. Mensen doen dit om zich energieker te voelen. Het bloed wordt vermengd met rode wijn of een andere vloeistof (met sterke smaak) en opgedronken voor een beter humeur.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.