Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Celebrity 31 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

De dochter van Heidi Klum en Seal bijt van zich af na onterechte vooroordelen

Met topmodel Heidi Klum en zanger Seal als ouders zit het voor Leni Klum wel goed met de superster-genen. Met haar snel opkomende modellencarrière krijgt Leni heel wat kritiek over zich heen, maar in een interview beet ze flink van zich af.

Maak kennis met rising star Leni Klum

We hebben nog niet veel van haar gehoord, maar daar zal in de nabije toekomst veel verandering in komen. De dochter van Heidi Klum en Seal timmert flink aan de weg met haar modellencarrière, net zoals haar moeder. Met een catwalk-debuut bij Dolce & Gabbana, 12 magazine covers, een Dior beauty-contract en samenwerkingen met onder andere lingeriemerk Intimissimi en sportmerk Fila in haar eerste jaar als model, bewandelt ze de ladder niet via de reguliere route.

Door haar ouders kan ze flink wat tredes overslaan en dat zorgt automatisch voor wat scheve blikken. Velen gaan ervan uit dat Leni zelf niets hoeft te doen om haar (zeer gewilde) modellencarrière tot een succes te maken. In een interview liet de 18-jarige Leni het tegendeel blijken. Ze mag dan geboren zijn in een met een Hollywood-paplepel in de mond, maar ze werkt naar eigen zeggen erg hard om door te breken als model.

Een opstapje met beroemde ouders

In het interview met People werd aan Leni gevraagd hoe ze zich voelde bij het “Nepo Baby” (het kind zijn van een celebrity) stereotype.

It’s just a fact. My parents are famous,” geeft Leni toe in het interview. “I did get help starting off, and I know that people would dream to start off with what I had. I’m so grateful that I’ve been able to take what was gifted to me by my mom.”

Het ontkrachten van de vooroordelen

Toch betekent dat niet dat ze enkel achterover hoeft te leunen en laat Leni niet zomaar over zich heen lopen.”I AM doing the work and putting in the time. Now I’m working on my own, traveling alone, going to school. My mom and I just have the same love for the same thing.

Ook geeft Leni aan dat er een extra uitdaging op haar pad ligt. Leni is namelijk veel kleiner dan de lengte die bij veel bureaus geeist wordt. “I don’t think there should be a certain standard, especially when it comes to height. If you have a passion to do something, you should go for it. I’m 5-ft.-4-in., and I have a passion for modeling.

Meerdere passies van Leni

Leni verhuisde afgelopen zomer naar New York en deed dat niet alleen voor haar werk. Ze focust zich namelijk hiernaast ook nog op haar studie interior design. Ook deze passie lijkt afkomstig van haar wereldberoemde moeder die vee bezig is met haar eigen interieur en mode. Toch is er een groot verschil tussen de twee. Waar Heidi een heel maximalistische stijl heeft met een klassiek randje, is Leni meer een minimalist.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.