Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 30 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Jette (28): ‘Omdat mijn vriend wat moeilijker is met geld, heb ik al mijn Black Friday aankopen verstopt’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag het verhaal van Jette*, die haar Black Friday aankopen verstopt voor haar zuinige vriend.

‘Omdat mijn vriend wat moeilijker is met geld, heb ik al mijn Black Friday aankopen verstopt’

De vriend van Jette is niet zo van het online shoppen. Eigenlijk is hij helemaal niet zo van het shoppen; hij houdt zijn geld liever in zijn zak.

Hi Jette, kan je kort iets vertellen over jouw relatie?

”Natuurlijk. We zijn nu zes jaar samen en wonen daarvan drie jaar samen. Dat gaat eigenlijk heel prima. We verschillen wel wat, maar niet te veel. Dus dat is vaak een leuke mix van meningen in huis.”

Hoe verschilt de houding van jouw vriend tegenover geld van die van jou?

“Dat is dus een van die dingen waarin we inderdaad verschillen. Hij is veel zuiniger dan ik, dat merk ik nu dus ook op de manier waarop hij boodschappen doet. We delen de gezamenlijke kosten, maar privé-uitgaven doen we van een eigen rekening. Hij houdt zijn geld liever in zijn zak, terwijl ik het liever laat rollen. En dat is natuurlijk onze eigen keuze, maar ik merk wel dat hij een oordeel heeft over hoe ik mijn geld uitgeef.”

Heeft zijn zuinigheid een reden of is dat karakter?

”Niet direct. Wel is hij geswitcht van baan, omdat hij zijn oude baan totaal niet meer leuk vond. Daardoor is hij minder gaan verdienen, maar ook weer niet extreem veel minder. Nu alles duurder wordt, zegt hij dat hij dit een financieel pittig jaar vond. Ik merk daar niet zoveel van.

Wat ik wél merk, is zijn veroordelende blik als ik weer eens iets heb gekocht van mijn eigen geld. Ik laat me geen schuldgevoel aanmeten, maar het zorgt er wel voor dat ik mijn aankopen verstop. Nu met Black Friday was dat natuurlijk een hel.”

Heb je veel besteld?

”Ik heb bij drie webshops besteld, dus het valt wel mee. Maar goed, als ik die pakketjes door het huis laat slingeren dan krijg ik daar gegarandeerd wat over te horen. Dus zorg ik ervoor dat ik het meteen weggooi. Daarom is het fijn dat ik thuiswerk en mijn vriend op kantoor. Zo heeft hij niet snel door. Maar als ik bijvoorbeeld nog twijfel over een bestelling, dan moet ik de dozen dus verstoppen.”

 

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.