Gina Koninkx
Gina Koninkx Celebrity 2 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Johnny Depp is de grote “winnaar” na een slopende de rechtszaak met zijn ex-geliefde Amber Heard

Je moet wel onder een gigantische kei hebben geleefd, wil je niks hebben meegekregen van de rechtszaak tussen Johnny Depp en zijn ex-geliefde Amber Heard. De rechtszaak nam maar liefst 6 weken in beslag waarin beiden log gingen over elkaar.

In de rechtszaal werden lugubere details naar buiten gebracht #toxic.

De rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard

Waar het allemaal mee begon? Amber Heard schreef in 2018 een opiniestuk in The Washington Post over dat ze slachtoffer was geworden van huiselijk geweld. Ze noemde Johnny Depp in dit stuk niet bij naam, maar Johnny zag dit wel degelijk als een aanval op hem en betichtte Amber van smaad. Hij eiste 50 miljoen dollar van zijn ex. Daar liet Amber het niet bij zitten want zij klaagde op haar beurt Johnny aan en eiste 100 miljoen dollar.

Tijdens de rechtszaak kwamen beelden en veel details naar buiten waar de buitenwereld van smulde. In zes weken tijd werd duidelijk hoe toxic de relatie van deze twee was. Dat we hier allemaal van konden mee genieten hebben we te danken aan (sorry not sorry) de staat Virginia die het toestaat om alles wat in de rechtszaal gebeurt vast te leggen op beeld – en dus ook uit te zenden.

Er werd f*cking veel modder gegooid, dat moge duidelijk zijn. En na zes intensieve weken was gister het oordeel aan de jury om met een uitspraak te komen. Deze werd rond 21:00 uur Nederlandse tijd bekend gemaakt en het internet ging natuurlijk los.

Het oordeel van de jury

Het was even spannend (hoewel de hele wereld aan Johnny’s kant lijkt te staan) wat de jury uiteindelijk zou bepalen. Dat blijkt nu volledig in Johnny’s voordeel te zijn. Hij moet Heard 2 miljoen betalen, maar daar tegenover staat dat Amber Johnny 15 miljoen dollar (!!!) moet betalen. Al met al zal het bedrag wat lager uitvallen.

Waar Amber netjes in de rechtszaal verscheen om de uitspraak van de jury aan te horen, wachtte Johnny de uitspraak rustig af in een pub in Londen. Ja echt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.