Emma Vloeimans
Emma Vloeimans Beauty 15 jun 2019
Leestijd: 4 minuten

Wat is K-Beauty? Alles wat je wilt weten over de Koreaanse beauty rituelen

K-Beauty: een term die je steeds vaker hoort. Het lijkt inmiddels meer te zijn dan een trend en veel Koreaanse cosmeticamerken zijn verkrijgbaar in ons land. Van een tien-stappenplan voor het reinigen van je huid tot een masker voor je borsten: wij zochten uit wat je over K-Beauty moet weten.

K-Beauty

Eerst werden we overrompeld door de cushion wenkbrauwen, toen kwamen de pastelkleurige blushes en volgde snel de glass skin. De overeenkomsten? Ze zijn allemaal afkomstig uit Korea. K-Beauty, oftewel Korean Beauty, staat voor de beauty routines en bijzondere producten uit Zuid-Korea.

Clear skin is all you need ✨

98 Likes, 3 Comments – Koreosity (@koreosity) on Instagram: “Clear skin is all you need ✨”

Waarom is K-Beauty zo populair?

Nou, heb je even? Naast dat het ronduit indrukwekkend is hoe Koreaanse vrouwen hun huid verzorgen en voor elk mogelijk moment en lichaamsdeel een masker hebben, is het resultaat verbluffend.
Ben je een consequent toepasser van de Koreaanse beauty routines, dan krijg je namelijk een zijdezachte huid die jong AF lijkt. Ja, ook na een festivalletje of twee (mits je goed prept, hydrateert en verzorgt na het feest). En dat is precies wat we willen.

Casually waiting for my prince to kiss me ?

112 Likes, 5 Comments – Koreosity (@koreosity) on Instagram: “Casually waiting for my prince to kiss me ?”

Reinigen van je huid volgens het Koreaanse 10-stappenplan

Maak van elke dag een feestje voor je huid met dit 10-stappenplan. K-Beauty lovers zweren erbij. Eerlijk is eerlijk: je moet er wel wat voor over hebben (namelijk discipline, tijd en geld), maar de resultaten liegen er niet om. Volg dit reinigingsritueel voor je huid en je bent good to go.

Stap 1: Reinigingsolie

Een olie trekt al het vuil aan, waardoor je gezicht grondig wordt gereinigd na een drukke dag. Het verwijderd crèmes, zonnebrand en vuiltjes die in de loop van de dag op je gezicht zijn beland. Spoel de olie af met water.

Stap 2: Foam cleanser

Als tweede stap gebruik je een foam cleanser op natte huid. Dit is zeker een aanrader na het sporten, omdat het de laatste vuildeeltjes en zweet van je gezicht verwijderd.

Hope everyone had a great Lunar New Year ?

101 Likes, 2 Comments – Koreosity (@koreosity) on Instagram: “Hope everyone had a great Lunar New Year ?”

Stap 3: Exfolieer

Door te exfoliëren verwijder je dode huidcellen en het ontstopt je poriën. Daarnaast verschijnt na deze stap je glowy skin, waar je al die tijd naar op zoek was. Let op: heb je een droge of gevoelige huid? Herhaal deze stap dan een keer per week.

Stap 4: Toner

Een toner zorgt ervoor dat je je huid prept voor de huidverzorging die je hierna aanbrengt. Omdat je jouw huid nu drie keer hebt gereinigd, kan ze wel wat hydratatie gebruiken. Door een toner te gebruiken neemt je huid de rest van je gezichtsverzorging beter op.

Stap 5: Essence

Nu komen we bij een product dat niet heel bekend is in Nederland: essence. Wat het is? Essence is een essentieel onderdeel van je K-Beauty routine en je kan het zien als een serum, maar dan wat wateriger. Dit product heeft een versterkend effect op de toner.

We proudly present you our first brand: @huxley_korea ?. The main ingredient of their skincare is prickly pear, which survives in the most extreme circumstances. It protects your skin as an antioxidant and moisturizes deeply. We can’t wait for you to try this!

81 Likes, 2 Comments – Koreosity (@koreosity) on Instagram: “We proudly present you our first brand: @huxley_korea ?. The main ingredient of their skincare is…”

Stap 6: Serum

Sommigen van ons kunnen stap 6 gerust overslaan. Als je geen last hebt van oneffenheden, bruine plekjes of littekens, dan heb je vaak geen serum of andere booster nodig. Kan je huid wel een oppepper gebruiken? Sla deze stap dan niet over.

Stap 7: Masker

Ben jij er inmiddels ook van overtuigd dat de Koreanen tijd over hebben? Nou, dan gaan we nog een stapje verder. Een maskertje nemen is niet meer alleen voor een luie zondagochtend, maar inmiddels onderdeel van je dagelijkse K-Beauty routine. Kies voor een sheet masker of een klei masker, op basis van wat je huid nodig heeft.

This sleeping mask is all we AVO wanted ??? #avotorial

102 Likes, 1 Comments – Koreosity (@koreosity) on Instagram: “This sleeping mask is all we AVO wanted ??? #avotorial”

Stap 8: Oogcrème

Kies ook bij deze stap een product op basis van wat je nodig hebt. Heb je donkere kringen? Ga dan voor een crème die cafeïne bevat. Last van puffy eyes? Ga dan voor een verkoelende crème.

Stap 9: Gezichtscrème

Hou nog even vol, want we zijn bij de een-na-laatste stap. Hierbij breng je crème aan op je gezicht, zodat alle stofjes die je eerder op je gezicht smeerde goed hun werking blijven doen.

Never enough ?

90 Likes, 4 Comments – Koreosity (@koreosity) on Instagram: “Never enough ?”

Stap 10: SPF

Als allerlaatste stap van dit uitgebreide proces is de SPF. Smeer altijd (ik herhaal: áltijd) een SPF op je gezicht. Liefst factor 30+. Hier zal je jezelf (en mij) later dankbaar voor zijn.

Nu de make-up nog.

Waar koop je K-Beauty producten?

Tot voor kort was K-Beauty nog niet verkrijgbaar in Nederland. Gelukkig was Shanice Zoetewij van Koreosity het daar niet mee eens. Na een carrière in de beauty industrie besloot ze dat het tijd werd om Nederland kennis te laten maken met K-Beauty, nadat ze hier zelf verslaafd aan raakte. Inmiddels is Koreosity een feit. Op www.koreosity.nl vind je alles over de beste Koreaanse gezichtsverzorging, bijzondere make-up en alles wat je wilt weten omtrent K-Beauty.

ElleSelf

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.