Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Money 18 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoeveel kans heb je om de hoofdprijs te winnen met je Oudejaarslot?

Het nieuwe jaar ingaan als miljonair? Iedereen die een Oudejaarslot koopt, droomt ervan. In één klap zijn al je zorgen weg en stap jij 2024 in als rijke stinkerd. Maar hoe groot is de kans dat je die jackpot van €30 miljoen wint?

Een koophuis op een droomlocatie, de reis die je al jaren wil maken, die ene tas met een exorbitant prijskaartje: het is heerlijk om te dromen over de mogelijkheden van het prijzengeld. We weten allemaal heus wel dat de kans om te winnen klein is —  maar zó klein?

Zoveel kans maak je om de jackpot te winnen met jouw Oudejaarslot

Kansen inschatten blijft lastig. Wij mensen zijn geneigd om onze kansen toch iets groter in te schatten dan dat ze daadwerkelijk zijn. Oh well, a girl can dream. 

Om jezelf even met de neus op de feiten te drukken: de kans dat je de jackpot van de Staatsloterij wint, is ongeveer 0,00000014. In 2021 en 2022 werden er namelijk rond de 7,1 miljoen Ouderjaarsloten verkocht. Jep, meer dan 1 op de 3 Nederlanders koopt een staatslot.

Wat te doen met 30 miljoen?

Een lot koop je niet om te winnen. Die koop je om te dromen over de winst. Maar waar dromen de meeste mensen van?

Lotto deed in 2019 groot onderzoek naar de dromen van meespelende Nederlanders. Veruit de meeste mensen dromen over reizen (55%). De reden dat grote reizen uitgesteld worden is een gebrek aan geld. Nou, daar is na het winnen van de Oudejaarstrekking in ieder geval geen sprake meer van.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.