Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Entertainment 18 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze scènes uit het zesde seizoen van The Crown zijn verzonnen door Netflix

Nu het tweede deel van het laatste seizoen van The Crown online staat, kunnen we vrijwel nergens anders meer aan denken. De serie over het Britse koningshuis heeft ons in een stevige houdgreep. Buiten dat het ons informatie geeft over hun – voor de buitenwereld perfecte – leven, sleept het ons op een emotionele manier mee. Toch blijkt dat niet alle details uit de serie ook echt waarheid zijn.

Deze onderdelen uit The Crown zijn niet echt gebeurd.

The Crown seizoen 6

Zo nu en dan zijn er van die series die we het liefst in één avond afkijken. Zo eentje die je soms doet vergeten door te ademen. Doordat we weten dat een groot deel van de serie gebaseerd is op waargebeurde verhalen over het Britse koningshuis maakt dat het nog eens extra spannend. Toch zijn we er inmiddels achter dat niet élk detail waarheid is. Ja, de personages zijn tot op het kleinste detail gebaseerd op de karakters van de royals en worden enorm goed vertolkt, maar niet elk gesprek of elke gebeurtenis kan ooit bevestigd worden dat het ook echt op die manier is gegaan.

Het verjaardagsfeest voor Camilla

In de eerste aflevering van seizoen 6 smeekt Charles zijn moeder om bij het feest voor de 50ste verjaardag van Camilla te geven. In de serie weigert ze dit en is Margaret het enige lid van de koninklijke familie die het feest niet heeft geboycot. Toch is het niet zeker of Margaret wel aanwezig was bij het feest. Ook zou Charles op dat moment helemaal niet zo op zoek zijn naar goedkeuring voor zijn relatie.

Het portret van Prins Charles na Diana’s zoenfoto

In aflevering 2 huurt Charles een Schotse fotograaf in om een foto van hem en zijn zoons te maken nadat Diana de voorpagina’s overnam met foto’s van haar kus met Dodi Fayed. In werkelijkheid werd het moment door meerdere fotografen vastgelegd. Ook was het helemaal niet zo dat deze foto’s Diana “verstootte” van de voorpagina’s. Ze verschenen namelijk op pagina 8 en 9 van The Mirror.

Het aanzoek van Dodi Fayed aan Diana

In The Crown vraagt Dodi Diana ten huwelijk in The Ritz, waar ze samen op de hotelkamer aten. Uit onderzoek is gebleken dat Dodi een paar uur voor hun auto-ongeluk de Repossi winkel nog bezocht om een ring te kopen. De ring die hij kocht was ook inderdaad van de “Dis-Moi Oui”-collectie, wat “zeg ja tegen mij” betekent in het Frans. Toch kunnen we ervan uit gaan dat hij Diana nooit ten huwelijk heeft gevraagd, aangezien de ring in zijn appartement werd gevonden, waarnaartoe hij met Diana onderweg was toen ze verongelukten.

De vermissing van Prince William

In de vierde aflevering van seizoen 6 maakt Prins William, na de dood van zijn moeder, een wandeling over het Schotse landgoed van Balmoral Castle. Zijn onverwachtse vermissing lijdt hierbij tot een flinke zoektocht van de hele familie en staf. Veertien uur later kwam hij pas terug. Gelukkig zijn er geen bewijzen dat dit ooit echt heeft plaatsgevonden. Wel heeft William in 2021 tijdens de openingsceremonie van de Algemene Vergadering van de Kerk van Schotland verteld dat hij veel troost vond in de Schotse natuur.

De ontmoeting van Princess Diana en Kate

In aflevering 8 van The Crown ontmoeten Kate, William en Diana elkaar. Diana verkocht het Britse tijdschrift The Big Issue, waarvan de opbrengst naar daklozen gaat, en terwijl William haar helpt, koopt Kate een exemplaar. Helaas is deze sprookjesachtige scene nooit écht gebeurd en is er zelfs geen bewijs dat Diana ooit echt heeft geholpen met het verkopen van het tijdschrift.

Prince Harry geeft éindelijk antwoord op de vraag of hij The Crown kijkt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.