Britta van Aggele
Britta van Aggele Lichaam 11 jul 2024
Leestijd: 3 minuten

Kantoorbaan? Deze oefeningen laten je rugklachten als sneeuw voor de zon verdwijnen

Er zijn tegenwoordig nog maar weinig mensen die niet heel de dag achter een bureau zitten. De normaalste zaak van de wereld zou je denken, maar het heeft geen goed effect op ons lichaam.

Daarom vertellen wij je welke oefeningen ervoor zorgen dat de rugklachten die je hiervan krijgt als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Rugklachten zijn geen pretje

Rugklachten lijken tegenwoordig haast bij het leven te horen, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Maar waar komen ze dan precies vandaan? Het antwoord: velen van ons zitten de hele dag. Dit is überhaupt al niet goed voor je lichaam en al helemaal niet als je onderuitgezakt of voorover gebogen zit. Laat dit nou vaak het geval zijn bij een kantoorbaan.

Veel mensen krijgen hierdoor last van zowel hun boven- als hun onderrug en dit kan voor nog een hele serie aan vervelende klachten zorgen. Gooi daar nog een portie stress bovenop en je krijgt last van serieuze rugklachten. Maar kan je hier zelf wat aan doen of is het tijd om naar de fysio te gaan?

Wat kan je doen? Naar de fysio gaan

Als jij al een langere tijd rondloopt met rugklachten kan het een goed idee zijn om eens een bezoekje te brengen aan een fysio. Hier kunnen ze heel gericht kijken naar waar je klachten vandaan komen en ze ook direct behandelen. Maar het mooiste zou natuurlijk zijn als je deze stap gewoon lekker kan overslaan. Scheelt een hoop pijn en kosten!

Oefeningen

En dit heb je helemaal zelf in de hand, want naast het letten op een goede houding kan je ook oefeningen doen om je rugklachten zelf te verminderen. En laat social media nou net vol staan met handige video’s die jou hierbij helpen. Wij zetten een paar verschillende oefeningen voor je op een rij:

1. Liggende oefening

Na een hele dag zittend werken is het heerlijk om even op de grond te liggen om je ruggengraat wat rust te geven. De volgende oefening is daar perfect voor!

2. Stijve nek

Naast een zere rug kan het ook zomaar zo zijn dat je last krijgt van een stijve nek. Dit is ontzettend vervelend, maar de pijn kan ook met een simpele oefening verminderd worden. Probeer bijvoorbeeld deze oefening:

3. Onderrug

Heb je juist last van je onderrug? Daar zijn ook genoeg lekkere oefeningen voor te vinden. Probeer bijvoorbeeld deze oefening die niet alleen lekker is voor je onderrug, maar direct heel je lichaam tot rust brengt.

4. Routine

Naast het doen van losse oefeningen kan je er ook voor kiezen om een serie aan vaste oefeningen in je dagelijkse routine te verwerken. Het één keer doen van deze oefeningen zal er namelijk niet voor zorgen dat je rugklachten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Hier moet je wat vaker je best voor doen. Probeer bijvoorbeeld deze korte routine die je elke dag 5 minuten kan doen en merk zelf het verschil!

Welke oefening ga jij als eerst proberen?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.