Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Boeken 11 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Liefhebbers van Colleen Hoovers ‘Verity’ lezen deze zomer allemaal dit boek

Vorige zomer was het dé zomer van #booktok en in het specifiek van schrijfster Colleen Hoover. Haar boeken It Ends With Us en Verity werden door iedereen gelezen. Als jij fan bent van die laatste, dan hebben we nu een knaller voor deze zomer voor je.

Als jij van de spanning bent, dan las je Verity van Colleen Hoover waarschijnlijk in één ruk uit. Fans van dat boek zijn nu laaiend over een soortgelijk boek: Yellowface van R.F. Kuang.

Fans van Verity in de ban van Yellowface

Grote kans dat jij vorige zomer op een strandbedje lag met een boek van Colleen Hoover in je handen. Marget Colleen Fennell, zoals de schrijfster eigenlijk echt heet, brak door met It Ends With Us. Dit boek is zo’n succes, dat het wordt verfilmd met Blake Lively in de hoofdrol.

Lezers die meer van spanning houden dan van romantiek, werden blij van het boek Verity. In dit boek volg je het verhaal Lowen, een worstelende schrijfster die op de rand van de financiële afgrond staat als ze het werkaanbod van haar leven aanneemt. Jeremy Crawford, echtgenoot van bestsellerauteur Verity Crawford, heeft Lowen ingehuurd om de resterende boeken af te maken van een succesvolle serie. Wat Lowen niet verwacht te ontdekken in het chaotische kantoor is een onvoltooide autobiografie die Verity nooit aan iemand wilde laten lezen. Pagina na pagina met ijzingwekkende bekentenissen.

@_maleriejane_

Verity review📚 #booktok #coho #colleenhoover #verity #fyp #review

♬ original sound – malerie

Een boek waar nu al een tijdje veel om te doen is (in a good way), is Yellowface van R.F. Kuang. Dit boek gaat over June, een onbekende aspirant-schrijfster. Wanneer June bij toeval getuige is van Athena’s dood (een besteller-schrijfster), beseft ze dat dit haar kans is om beroemd te worden. Wat als ze het net voltooide manuscript van haar vriendin steelt? Wat als ze het onder haar eigen naam publiceert? Wat als ze een nieuwe, raciaal ambigue identiteit aanneemt?

Een paar gelijke thema’s als Verity, maar volgens de lezers met een totaal andere schrijfwijze. Toch hebben de boeken een aantal dingen gemeen: ze gaan over schrijven, ze zijn schokkend en je gaat steeds meer twijfelen aan de hoofdpersoon. We willen niet te veel weggeven, dus laten het hierbij. Maar dit boek verdient zeker een plekje in je koffer.

Yellowface R.F. Kuang – €10,99

yellowface boek
Bol.com

Dit zijn de beste boeken van TikTok-hit Colleen Hoover om te lezen op vakantie

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.