Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 24 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Karlijn over ouder worden: ‘Ik ben gewoon te jong om me oud te voelen in de club’

We worden allemaal ouder, dat is één ding dat zeker is. En hoewel ik me goed besef dat het een zegen is dat ik steeds meer jaren op de teller krijg, zitten er toch ook enkele nadelen aan ouder worden. En ik besef me hoe stom dat klinkt, van een 23-jarige.

Met mijn verjaardag in het vooruitzicht merk ik dat ik toch weer bezig ben met het feit dat ik ouder word. En dat iedereen om mij heen óók ouder wordt. En het publiek tijdens het uitgaan steeds jonger. Of althans, zo voelt het.

Na een break van twee jaar gaat oma weer op pad

Ik weet van mezelf dat ik er jong bij was, toen ik begon met uitgaan. Toen COVID uitbrak had ik er al best wat jaren stappen opzitten, maar ik was er zeker nog niet klaar mee. Nu alles weer terug bij normaal is, weet ik even niet waar ik mezelf neer moet zetten op zaterdagavond. In de clubs waar ik eerst altijd kwam, voel ik me nu onwijs oud.

Maar als 23-jarige vind ik mezelf écht te jong om me oud te voelen in tijdens uitgaan. Maar goed, dansen tussen de 18-jarigen? That’s not it, met alle respect.

Het weekend wordt opnieuw vormgegeven

Weekenden in de die hard uitgaan veranderen ineens in avonden terras, met een klein dansje erachteraan – als er genoeg drank inzit. In plaats van drank- en drugsfestijnen, worden er brunches georganiseerd op zondagmiddag. Die dan per ongeluk wel veranderen in een heftige borrel. Maar toch, dingen veranderen.

Ik ga lekker op verandering, maar ik weet nog niet zo goed wat ik van deze vind. Het leven is in mijn ogen nagenoeg perfect – dus van mij mag het altijd zo blijven. De angst dat de bruis eraf gaat en we met z’n alleen inkakken speelt in mijn gedachten.

Ouder worden komt ook met veel voordelen

Eén heel groot voordeel van ouder worden? Geld. We beginnen allemaal meer te verdienen en meer van het verdiende geld te genieten. Albufeira verandert in Ibiza, pasta pesto in saffraanrisotto en Malibu in Hendrick’s – en toch blijft de sfeer al die jaren hetzelfde.

Nu, één dag voor mijn verjaardag, besef ik me dat er vanbinnen weinig is veranderd en dat ik hoop dat het nog lang zo door mag gaan – totdat ik écht een oma in de club ben.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.