Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 5 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Ken jij de vijf love languages? Er zijn nu twee nieuwe liefdestalen bijgekomen

De vijf love languages zijn ons allemaal bekend. Sterker nog: we weten allemaal welke we zelf hebben. Maar de kaarten worden nu opnieuw geschud, want er zijn twee nieuwe love languages bijgekomen. Wij praten je bij.

Ben jij iemand van quality time of toch meer van physical touch?

De vijf love languages

Voordat we naar de nieuwkomers gaan, zullen eerst even de kennis van de bestaande liefdestalen opfrissen. Wij zetten de vijf originele op een rij.

1. Words of affirmation

Oftewel, verbale liefde. Als dit jouw love language is, dan spreek jij jouw liefde voor de ander graag uit.

2. Quality time

Is dit jouw liefdestaal? Dan voel jij je het meest geliefd wanneer iemand actief tijd met jou wil doorbrengen. Je hart loopt over wanneer iemand je vraagt om af te spreken, al is het maar voor de simpelste dingen.

3. Acts of services

Als acts of services jouw liefdestaal is, dan houd je ervan als jouw partner extra moeite doet om jouw leven makkelijker te maken. En nee, dit betekent niet dat jij jouw partner commandeert, maar juist dat je de kleine dingen extra waardeert.

4. Gifts

Verwarmt het krijgen van een cadeau jouw hart? Dan is gifting waarschijnlijk jouw love language. Het gaat jouw niet om de waarde van een cadeau, maar om de gedachte erachter.

5. Physical touch

PDA alert! Als physical touch jouw liefdestaal is, dan kan jij moeilijk van jouw lover afblijven en is intimiteit een belangrijke factor.

Twee nieuwe love languages

En als je dacht dat dat ze allemaal waren, dan zit je ernaast. Onlangs zijn er twee nieuwe love languages in het leven geroepen. En eerlijk is eerlijk: ze zijn vrij herkenbaar.

Shared experiences

Klinkt als quality time, maar is totaal anders. Als shared experiences jouw love language is, dan hecht jij er waarde aan om samen met je partner te ontdekken en jezelf te ontplooien. Veranderende gebeurtenissen die jullie samen meemaken, maken de band alleen maar sterker.

Emotional security

‚ÄúFeeling emotionally seen and taken care of‚ÄĚ is de Engelse verklaring van Emotional security. Bij jouw partne voel jij je helemaal geborgen en vrij om te zeggen wat je denkt. Mensen met deze liefdestaal willen zich uiteindelijk gewoon gezien, veilig en gehoord voelen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! ūüíė

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.