Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 1 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Welke love language heb jij? Dit zijn de vijf liefdestalen en hoe deze zich uiten

Je hebt er vast weleens van gehoord: love languages. Er zijn namelijk vijf talen der liefde en iedereen heeft er eentje. Grote kans dat jouw partner een andere love language heeft dan jij, daarom is het extra waardevol om die van elkaar te weten – en je hier (soms) op aan te passen.

Alles voor de liefde.

‘Slow dating’ is de nieuwe trend in liefdesland en dit is waarom

Welke love language heb jij? Dit zijn de vijf liefdestalen en hoe deze zich uiten

In de ideale wereld hebben jij en jouw partner dezelfde liefdestaal, maar in veel gevallen is dit niet zo. Benieuwd welke love language jij spreekt? Dit zijn ze.

1. Words of affirmation

Oftewel, verbale liefde. Als dit jouw love language is, dan spreek jij jouw liefde voor de ander graag uit. Je geeft veel complimentjes, bent niet bang om te zeggen dat je van iemand houdt en bevestigt jouw liefde meerdere keren per dag in spraak én tekst.

Is dit de liefdestaal van jouw lover? Stuur diegene dan eens een berichtje met een lieve tekst of geef een compliment. Het effect is groter dan je denkt.

2. Quality time

Is dit jouw liefdestaal? Dan voel jij je het meest geliefd wanneer iemand actief tijd met jou wil doorbrengen. Je hart loopt over wanneer iemand je vraagt om af te spreken, al is het maar voor de simpelste dingen. Mensen met deze liefdestaal houden er vooral van als actief luisteren, oogcontact en volledige aanwezigheid de belangrijkste kenmerken van de relatie zijn.

3. Acts of services

Als acts of services jouw liefdestaal is, dan houd je ervan als jouw partner extra moeite doet om jouw leven makkelijker te maken. En nee, dit betekent niet dat jij jouw partner commandeert, maar juist dat je de kleine dingen extra waardeert. Denk aan soep brengen als je ziek bent, koffie voor je zetten in de ochtend of een bestelling voor je ophalen als jij een drukke werkdag had.

4. Gifts

Verwarmt het krijgen van een cadeau jouw hart? Dan is gifting waarschijnlijk jouw love language. Het gaat jouw niet om de waarde van een cadeau, maar om de gedachte erachter.

Mensen met deze stijl erkennen en waarderen het proces van een cadeautje geven: de zorgvuldige overweging, de weloverwogen keuze van het voorwerp om de relatie weer te geven en de emotionele voordelen van het ontvangen van het cadeau.

5. Physical touch

PDA alert! Als physical touch jouw liefdestaal is, dan kan jij moeilijk van jouw lover afblijven en is intimiteit een belangrijke factor. Deze fysieke signalen van affectie kunnen van alles zijn: zoenen, knuffelen, handen vasthouden, seks – you name it. 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.