Aartie Narain
Aartie Narain Body & Mind 29 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Zit jouw relatie goed? Dit zijn de kenmerken van een goede relatie

Eerlijk is eerlijk, iedereen heeft zich wel eens afgevraagd of je in een goede relatie zit. Het leven zou zoveel gemakkelijker zijn als je zonder twijfel wist dat je lover de juiste persoon voor je is. Heb je je ooit afgevraagd wat een goede relatie is en wat daarvan de kenmerken zijn? Wij hebben het voor jou op een rijtje gezet.

Gelukkig is het niet zo lastig om de kenmerken te ontdekken.

Kenmerken van een goede relatie

Jij en je partner vinden het heerlijk om samen nieuwe restaurants uit te proberen, lange fietstochten te maken en te reizen, maar als het gaat om gelukkig zijn en een goede relatie hebben, zijn er naast gemeenschappelijke interesses nog andere dingen te overwegen. Zit je in een gezonde relatie? Het antwoord is ‘ja’ als je de volgende tekenen herkent.

1. Jullie vertrouwen elkaar

Vertrouwen is een van de belangrijkste kenmerken in een goede relatie. Het is namelijk de basis van een gezonde relatie. Er zijn veel situaties die tot verleidingen, jaloezie of onzekerheid bij partners kunnen leiden, daarom is vertrouwen essentieel om een relatie te laten werken. Als jullie elkaar niet vertrouwen heb je een grote kans dat jullie relatie geen stand zal houden.

2. Je inspireert elkaar

Is je partner je grootste cheerleader, maar ook je muze? Dan is dit een teken van een goede relatie. Je partner moet de persoon zijn die je inspireert, de persoon voor wie je beter wilt worden. Dat wil niet zeggen dat je partner je het gevoel moet geven dat je moet veranderen, maar dat je voor diegene zou willen groeien.

3. Jullie maken geen ruzie, jullie praten over dingen.

Dat betekent niet dat jullie nooit ruzie hebben, maar het gaat in ieder geval niet over dingen waarbij ruzie maken niet nodig is. Misverstanden gebeuren gewoon en daar is ook niks mis mee. Maar in plaats van dat jullie elkaar uren gaan negeren of tegen elkaar beginnen te schreeuwen, praten jullie erover tot jullie het weer eens zijn. En dat is volkomen normaal in een goede relatie. Choose your battles, zullen we maar zeggen.

4. Jullie kunnen over alles praten

Een van de belangrijkste kenmerken van een goede relatie is dat je samen over van alles kan praten. Jij en je partner moeten in staat zijn om open en eerlijk te zijn tegen elkaar. Dit is hoe vertrouwen wordt opgebouwd en hoe jullie verbinding sterk blijft.

5. Jullie hebben een leven samen en een leven alleen

Jullie vinden het heel fijn om samen te zijn en jullie gaan ook wel eens mee naar elkaars vrienden. Maar jullie vinden het net zo leuk om dingen voor jezelf te doen. Daarna kunnen jullie elkaar dan later weer alles over vertellen. Wat tijd voor jezelf en niet constant op elkaars lip zitten is ook een van de belangrijke kenmerken in een goede relatie.

6. Jullie vinden het belangrijk om elkaar te waarderen

Het hebben en tonen van waardering voor je partner zal ervoor zorgen dat je relatie de komende jaren positief blijft, andersom natuurlijk ook. Elkaar waarderen is één van de kenmerken van een goede relatie. Doen jij en je partner dit al? Dan betekent het dat je een gezonde relatie hebt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.