Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Beauty 21 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Twijfel jij over een keratinebehandeling? Dit is alles wat jij erover wilt weten

Keratinebehandelingen zijn de laatste jaren razendpopulair. Glanzende lokken, weg met pluizig haar en minder gespleten punten: het klinkt bijna als een droom voor iedere vrouw. Aan deze droom hangt echter wel een prijskaartje waar je U tegen zegt. Wij vertellen je alles wat jij wilt weten over deze haarbehandeling, zodat jij weet of je er wel echt het geld aan uit wilt geven.

Met shiny en silky lokken de lente in.

Alles over de keratinebehandeling

First thing’s first, wat houdt een keratinebehandeling nu eigenlijk in? Keratine is een proteïne die zorgt voor sterkere nagels, haren en wimpers. Een keratinebehandeling moet er dus voor zorgen dat jouw haar sterker wordt en de glans wordt teruggebracht. Keratine in het haar vermindert zodra je té vaak hitte op je haar gebruikt, of simpelweg door ouderdom. Niets is dan zo irritant als een pluizig kapsel dat niet wil meewerken. Deze behandeling zorgt ervoor dat er nieuwe keratine wordt toegevoegd aan het haar en jij dus de glans en sterke lokken terugkrijgt. Wie wilt dat nu niet?

Zo verloopt een keratinebehandeling

Eerst wordt het haar goed gereinigd en gespoeld met shampoo, zodat de haarzakjes open staan. Dit zorgt ervoor dat de keratine het beste in het haar kan trekken. Als het haar voor 80 procent gedroogd is, wordt de keratine in secties aangebracht met een kwast, eigenlijk net als bij haarverf.

Vervolgens moet het goedje even 30 minuten intrekken en dan komt het gedeelte dat de meeste tijd in beslag neemt. Pluk voor pluk wordt met een speciale stijltang de keratine in het haar aangebracht. Iedere pluk wordt zo’n drie tot vijf keer gestijld, so sit back and relax, want deze stap duurt het langst. De tijd die het kost om de behandeling te doen ligt aan de dikte en lengte van het haar. Uiteindelijk wordt jouw lokken nog een keer gespoeld en voíla: de keratinebehandeling is een succes.

Dit zijn de voordelen

Er zitten tal van voordelen aan een keratinebehandeling. Het kan je ten eerste heel wat tijd en stress in de ochtend besparen, doordat het haar beter meewerkt en tembaar is. De ‘just rolled out of bed’ look is ineens een stuk makkelijker om te behalen, want bij sommigen is dit na een keratinebehandeling altijd het kapsel waarmee ze opstaan. Ook helpt het bij haargroei en gezonde lokken en heb je veel minder last van gespleten punten. Al met al, lijkt je haar dus veel gezonder. Dit klinkt natuurlijk als muziek in de oren, maar jammer genoeg moet je er wel jouw portemonnee flink voor opentrekken.

Een flink prijskaartje

De behandeling is nogal prijzig en de bedragen lopen alleen maar meer op des te dikker of langer je haar is. De behandeling heeft vervolgens maar drie tot vijf maanden effect en is dus niet een permanente oplossing voor het haar. Als je erover na zit te denken deze behandeling te ondergaan is het dan ook goed om te overwegen of dit het geld echt waard is. Voor de rest is een keratinebehandeling geschikt voor alle haartypen, dus als je bent overgehaald om het aan te vragen bij de kapper: go for it.

De ‘cub cut’ is dé verfrissende haarstijl voor aankomende lente

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.