Julia Schaap
Julia Schaap Love & Life 27 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoe overleef ik … de eerste kerst met mijn schoonfamilie?

De feestdagen komen eraan. Terwijl sommigen deze heerlijke tijd van het jaar doorbrengen met familie en vrienden, zijn er ook genoeg mensen die de feestdagen vieren met een nieuwe schoonfamilie. Kerst is het perfecte moment om een band op te bouwen, toch zorgt de feestmaand ook voor een flink portie stress.

Er zijn een aantal manieren om de feestdagen met je schoonfamilie toch tot een succes te brengen.

Zo bereid jij je voor op kerst met je schoonfamilie

Iedere familie heeft zo z’n eigen tradities en gewoonten. Zo bereid jij je (mentaal) voor.

Ontdek of er cadeaus worden gegeven

Vrij ongemakkelijk als je schoonfamilie cadeaus geeft, terwijl jij met lege handen staat. Kom er dus op tijd achter hoe kerst wordt gevierd bij de familie van je nieuwe liefde. Mocht dat niet het geval zijn, kan je altijd een kleinigheidje meenemen. Dit wordt altijd gewaardeerd en zo laat je zien dat je blij bent met de uitnodiging. Als wel wordt verwacht dat je voor elk familielid een cadeau meeneemt, hebben wij hier nog wat inspiratie voor jou.

Drink niet te veel alcohol

We snappen het, ene borrel neemt de spanning weg. Toch is het nogal oncharmant om dronken aan tafel te zitten, terwijl je nog het hele diner met je schoonfamilie moet doorbrengen. Drink rustig je wijn op en wissel af met een alcoholvrij drankje. Zo voorkom je dat je dingen zegt die je eigenlijk niet had moeten zeggen.

Bied hulp aan

Een heel kerstdiner verzorgen is een flinke klus. Bied daarom je hulp aan met het voorbereiden van het ontbijt, brunch of diner. Niet alleen erg attent om dit voor te stellen, ook het ideale moment om de band met je schoonouders te bevorderen.

Let op de dresscode

Terwijl de ene familie de feestdagen op een casual manier doorbrengt, is het bij de andere familie traditie om helemaal uit te pakken. Vraag daarom aan je lover wat de dresscode is en wat diegene aantrekt. Mocht je twijfelen, kies dan voor chic. Beter overdressed dan underdressed, zeggen we dan maar.

Maak tijd om je schoonfamilie te leren kennen

Zorg ervoor dat je je best doet om je schoonfamilie te leren kennen. Zo laat je zien dat je geïnteresseerd bent in de familie van je nieuwe liefde. Hoewel het natuurlijk spannend blijft om kerst door te brengen met een hele club mensen die je niet goed kent, is dit het perfecte moment om te integreren bij je in-laws. Mocht je er echt tegenop kijken, onthou dan dat kerst maar twee dagen duurt.

Budgetten stellen en sparen: zo bereid jij je financieel voor op de feestdagen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.