Julia Schaap
Julia Schaap Body & Mind 15 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe liefde? Deze drie stappen wil jij nemen voordat jij diegene meeneemt naar het kerstdiner

De kerstperiode is de gezelligste tijd van het jaar. Toch brengt de kerst een groot dilemma met zich mee voor kersverse koppels; ga je elkaar meenemen tijdens de feestdagen of niet? Vooral als je nog maar kort aan het daten bent, sta je voor een moeilijke keuze.

Wanneer neem je je partner mee naar het kerstdiner met je familie?

Ontmoet eerst elkaars ouders

Als jouw partner je ouders nog niet heeft ontmoet, is dat een logische eerste stap. Neem diegene niet meteen mee naar een familie-evenement. Het is al spannend genoeg om je nieuwe schoonouders te leren kennen, laat staan je hele toekomstige schoonfamilie. Spreek met je lover af om elkaar rond dezelfde tijd voor te stellen aan elkaars familie. Ook al is dit vrij spannend en soms een tikkeltje ongemakkelijk, wordt je vaak warm ontvangen.

Vraag de organisator

Vaak wordt er rekening gehouden met hoeveel gasten er komen. Er is soms niet op nieuwe aanhang gerekend. Vraag dus eerst aan de organisator van het familie-evenement of er plek is voor een extra gast, voordat je je partner vraagt om mee te gaan. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe lang jullie elkaar al kennen. Als je familie al heeft gehoord over je nieuwe liefde, wordt er vaak wel vanuit gegaan dat je diegene meeneemt.

Overleg met je partner

Niet geheel onbelangrijk: het overleg met je partner. Als jullie samen afspraken maken, voorkom je teleurstellingen. Het belangrijkste is dat jij je goed voelt om je partner mee te nemen. Soms is dat planningstechnisch nogal ingewikkeld, waardoor je soms niet naar beide kanten kan. Mocht je een keuze hebben gemaakt is het handig om te laten weten wat er verwacht wordt. Bereid je nieuwe liefde voor op hoe je familie in elkaar zit, zoals de interesses en hoe je ze het best kan aanspreken. Hierdoor voelt jouw nieuwe liefde zich misschien iets zelfverzekerder.

Wat moet je doen als je vrienden van je partner niet kan uitstaan?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.