Aartie Narain
Aartie Narain Entertainment 23 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Déze 9 dingen wist je nog niet over kersthit All I Want For Christmas Is You

Als je het over kerst hebt, dan heb je het natuurlijk over Mariah Carey en haar kersthit All I Want For Christmas Is You. Ieder jaar weer is de kerstklassieker van Mariah Carey niet van de radio te krijgen en groot favoriet van ongeveer iedereen.

Deze negen dingen wist je waarschijnlijk nog niet over de populaire kersthit.

Kersthit All I Want For Christmas Is You

De kersthit staat bekend om haar kerstsfeer en verwarmt ieders hart sinds de release in 1994.  Maar wist je dat bij kersthit All I Want For Christmas Is You ook veel geschiedenis en leuke feiten bij komen kijken? Van wie het heeft geschreven tot hoeveel geld het heeft verdiend (spoiler: het is VEEL). Wij zetten het op een rijtje.

1. Het was het eerste nummer dat in vier verschillende decennia een nummer 1 hit werd

De kersthit heeft de afgelopen jaren goed gescoord tijdens de feestdagen, sinds het 26 jaar geleden werd uitgebracht (time flies). Dat betekent dat het dit jaar het vierde opeenvolgende decennium is dat All I Want For Christmas Is You een nummer één hit is. Iets dat geen enkel ander nummer voor elkaar heeft gekregen.

2. Record meest afgespeelde nummer op Spotify twee keer aangebroken

Op eerste kerstdag in 2018 brak het nummer het record van Spotify, met 10,82 miljoen keer gespeeld in 24 uur. Whut. Het werd een paar maanden later verslagen door Ed Sheeran en Justin Bieber’s hit “I Don’t Care”.  Op eerste kerstdag in 2019, nam het nummer haar troon terug met meer dan 12 miljoen streams.

3. Mariah Carey zou oorspronkelijk eerst een ander kerstliedje coveren

Big shock: volgens de minidocumentaire van Amazon Music wilde het platenlabel voor het album slechts een aantal covers uitbrengen in plaats van de grote kersthit. Gelukkig raakte Mariah geïnspireerd door de kerstsfeer en schreef ze in plaats daarvan haar eigen hit.

4. Mariah Carey schreef de kersthit in ongeveer vijftien minuten

Jup, ze schreef het populaire kerstlied in ongeveer vijftien minuten. Dat is minder dat onze skincare routine. Ze heeft de kersthit samen met ervaren songwriter Walter Afanasieff geschreven.  Volgens Walter is het nummer een succes geworden vanwege de snelheid waarin de songtekst is geschreven.

5. All I Want For Christmas is het tweede nummer met de naam

Het is waar dat de kersthit original van Mariah Cariah is, maar de titel van dit nummer is niet de eerste met de naam.Vince Vance & The Valiants brachten in 1989 een deuntje uit genaamd “All I Want for Christmas Is You”,  maar Mariah’s kersthit is totaal uniek en klinkt compleet anders.

6. Het was een internationale hit

Dat het nummer bekend was, wist je al. Maar ook internationaal scoorde de kersthit heel goed. Het was commercieel succesvol in veel landen en stond bovenaan de hitlijsten, zoals in Hongarije, Australië, Japan, Nederland, Noorwegen en Verenigd Koninkrijk.

7. De kersthit is door veel andere artiesten nagezongen

De kersthit deed het zo goed dat andere bekende artiesten ook interesse hadden om het na te zingen. Grote artiesten zoals Shania Twain, John Mayer, De Cheetah Girl en Demi Lovato hadden een poging gewaagd, zoals meerdere sterren. Wij snappen wel waarom.

8. Het nummer werd in de zomer opgenomen

Ja, écht. Deze kerstklassieker is oorspronkelijk opgenomen in augustus, maar dat weerhield Mariah Carey gelukkig niet om in de holiday spirit te komen. We had Christmas trees and lights brought into the studio to get us in the mood. There was even talk of bringing in some snow at one point, but we didn’t go with that, thank god,” vertelt co-writer Walter Afanasieff.

9. Opbrengst van het nummer

Vanaf 2017 zou de Queen of Christmas $60 miljoen hebben verdiend aan het nummer. En elk jaar wordt het populairder, dus it’s safe to say dat Mariah’s tweelingen voor het leven van dat geld kunnen shoppen en uit eten gaan.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.