Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Nieuws 25 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Kim Kardashian spreekt zich uit over de antisemitische Tweets van Kanye en dit is hoe

Kanye West is héél onhandig bezig de laatste tijd. Tijdens Paris Fashion Week brak hij al het internet (not in a good way) met zijn ‘White Lives Matter’-shirts. Nu is het niet alleen de black community die het ontgeldt aan de controversiële statements van Ye, ook de Joodse gemeenschap krijgt te maken met antisemitische uitspraken. Ex Kim Kardashian spreekt zich uit over de situatie.

En zakelijke partners laten Kanye in grote getale vallen.

Kanye West en zijn antisemitische uitspraken

De afgelopen weken laat Kanye verschillende haatzaaiende teksten uit zijn mond komen, tijdens interviews en op Twitter. Zo stelde hij dat George Floyd niet is overleden door verstikking, maar door Fentanyl. Je begrijpt, de familie van Floyd klaagt West aan.

Daarbovenop kwam Ye ook met verschillende antisemitische samenzweringstheorieën tijdens interviews. Deze gingen zo ver, dat demonstranten in L.A. dit weekend de nazi-groet bracht en verwees naar Kanye in hun spandoeken.

Kim Kardashian reageert op de uitspraken

Veel A-listers laten van zich horen naar aanleiding van de nare uitspraken van Kanye. Onder anderen Sarah Silverman, Jamie Lee Curtis en andere celebrities spraken Kanye al aan op zijn haatzaaiende gedrag, Nu is ook Kim Kardashian er klaar mee en laat ze flink duidelijk weten dat zij niet achter de uitspraken van haar ex staat. De hele Kardashian-Jenner clan repost het bericht op hun socialmediakanalen.

Merken laten Kanye stuk voor stuk vallen. Eerder gaven Balenciaga, Vogue en agenstschap CAA al aan de samenwerking te stoppen. Film- en televisiestudio MRC heeft aangegeven dat de documentaire over de rapper niet wordt uitgebracht. ”Vanochtend hebben we, na overleg met onze filmmakers en distributiepartners, besloten niet verder te gaan met het distribueren van onze pas afgemaakte documentaire over Kanye West. We kunnen geen materiaal steunen dat zijn podium vergroot”, schrijft het bedrijf in een brief.

Naar verluidt heeft Kanye tijdelijk geen toegang tot zijn social media na zijn uitlatingen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.