Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Celebrity 5 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom de modewereld (en eigenlijk iedereen) boos is op Kanye West na zijn Yeezy show in Parijs

Het is je vast niet ontgaan dat Kanye West behoorlijk wat stof deed opwaaien in Parijs. But, not in a good way. De man weet zichzelf al tijden niet zo best in de schijnwerper te werken en nu, in Parijs, gaat het weer mis. Tijdens zijn Yeezy show toont hij ”White Lives Matter” shirts. Je begrijpt, dat schiet bij velen in het verkeerde keelgat.

Ye verscheen met conservatieve activiste Candace Owens bij de show en dat gooide nog meer olie op het vuur.

Kanye West en zijn “White Lives Matter” shirts

Afgelopen maandag middag vond de Yeezy show plaats tijdens Paris Fashion Week, een samenwerking tussen Kanye en Adidas. En dag daarvoor maakte hij nog een verrassende verschijning in de Balenciaga Mud Show, maar nu was het tijd voor zijn eigen merk. Hij verscheen er met Candace Owens. Mind you, dit is de vrouw die haar conservatieve overtuigingen activeert, destijds Pro-Trump was en felle kritiek uitte op de BLM beweging. Wij vinden hier iets van.

Het begon dus al raar. Maar toen modellen in zwarte kleding, met daarop ”White Lives Matter”, verschenen wisten velen niet wat ze zagen. Onder meer Jaden Smith en Kendall Jenner besloten de zaal uit te lopen als teken van afkeur.

Later post Kanye nog een controversiele tekst op Instagram-stories.

Gabriella Karefa-Johnson uit haar kritiek en Kanye reageert heftig

Gabriella Karefa-Johnson, een bekende editor van Vogue, uit haar kritiek op de show online. Op Instagram noemt ze de show ‘gevaarlijk’ en ‘onverantwoordelijk’. Dit werd niet zo goed opgepikt door Kanye (verrassend..) en mondde uit in een offensive eppisode van Ye richting Gabriella op Instagram.

Gigi Hadid, die bevriend is met Gabriella, nam het voor haar op en noemde Kanye ‘a bully and a joke‘. Daarnaast schreef ze het volgende onder één van zijn posts: “You wish u had a percentage of her intellect.”

Opmerkelijk genoeg post Kanye onlangs een bericht op Instagram waarbij hij aangeeft dat Gabby zijn ‘sister’ is en dat de twee lang hebben gepraat.

“We apologized to each other for the way we made each other feel we actually got along and have both experienced the fight for acceptance in a world that’s not our own. She disagreed, I disagreed, we disagreed..” 

Ook geeft hij aan dat het gesprek gefilmd is, dus wij zijn erg benieuwd naar deze convo.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.