Emma Toussain
Emma Toussain Technologie 8 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Kitesurfers opgelet: op déze manier hou je precies bij hoe hoog je springt

Kitesurfen valt onder de extreme sports, helemaal als je besluit dat je hoog wil leren springen. Je gaat steeds hoger en hoger.. maar dan wil je ook wel weten hoe hoog je precies gaat. Kitesurfen wordt steeds populairder en de hedendaagse technologie maakt ‘t nog eens ontzettend leuk om je eigen progressie bij te houden.

Wil je weten hoe je dat doet? Maak kennis met SpaceX kitesurfing, de Surfr-app én de Apple Watch, alhoewel je die laatste vast al kent. Maar wat ‘ie doet tijdens deze sport, dat wist je nog niet.

SpaceX zorgt voor nieuwe hoogtes

Kitesurfen is een relatief nieuwe sport, de eerste kites gingen rond 1999 de lucht in. Ook zijn er niet heel veel professionele wedstrijden en al helemaal niet voor amateurs. Dat is precies waarom de jongens van SpaceX kitesurfing vonden dat daar verandering in moest komen. Ze willen vooral de sport toegankelijker maken en leuk en dat doen ze ook door er een competitie-element in te verwerken. Ze organiseren regelmatig wedstrijden en zorgen er eigenhandig voor dat de sport een stuk groter wordt, vooral in Nederland.

Scores bijhouden

En als je springt, wát is er nou leuker om bij te houden hoe hoog je gaat? En hoe hoog je vrienden gaan? De jongens van SpaceX hebben samen met de oprichter van de Surfr-app, Herbert Vuijk, bedacht dat je wel moet kunnen zien hoe hoog je springt, hoe hoog je vrienden springen, hoe ver je springt én qua competitie op welke plek in de wedstrijd je staat. Als je tweede staat, weet je dat je nog even een beetje beter je best moet doen. Ook maakt dit de sport een stuk veiliger, omdat je alle statistieken in de gaten kunt houden. ‘Moet ik nog een extra tandje bijzetten? Is het wel goed zo? Hoe is mijn hartslag?’ Deze info heeft Herbert allemaal geïntegreed in de Surfr-app die te installeren is op je Apple Watch. En waarom dat zo super handig is, vertellen we je nu.

Apple Watch speelt grote rol

Waar ze eerst met de telefoon op het bord gemonteerd de zee in gingen, gaat dat nu heel makkelijk met de Apple Watch dus. Vooral op de Ultra-variant (groter scherm) kan je je scores héél goed in de gaten houden. Door de sim in de watches kunnen deze met elkaar communiceren en kan je dus ook zien wat je vrienden (of concurrenten) doen. Doei telefoon, zo’n horloge is een stuk handiger om mee te nemen tijdens het kiten. En ja – het horloge is gewoon waterbestendig dus je hoeft niet bang te zijn dat ‘ie kapot gaat.

In de video hieronder zie je hoe de jongens ook de watch dragen, terwijl ze enorm hoog springen:

Werken met vrienden gaat veelal mis: dankzij deze tips werkt het wél

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.