Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Love & Life 22 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Iedereen stapt massaal af van Tinder vanwege ‘kittenfishing’

Tinder kennen we ondertussen allemaal wel. De meesten van ons hebben het zelfs al eens gedownload om zorgeloos de vleeskeuring af te gaan: lekker swipen, wegzwijmelen bij knappe mensen of misschien wel oprecht zoeken naar een match made in heaven. Maar de laatste tijd stappen mensen massaal af van Tinder. Dit heeft alles te maken met kittenfishing, een term waar je misschien nog niet van hebt gehoord, maar een waar je waarschijnlijk weleens mee te maken hebt gehad.

En dat wil je liever niet.

Kittenfishing: wat is dat?

Wat houdt de term kittenfishing dan precies in? Zoals de term al een beetje vrijgeeft, is het het zusje van catfishing, speciaal bedacht voor mensen op datingapps als Tinder. Als iemand zich schuldig maakt aan kittenfishing, dan liegt diegene alles bij elkaar op zijn of haar datingprofiel. Van foto’s tot hobby’s en van leeftijd tot werk: er zitten nogal wat rotte appels tussen al die profielen. Al ben je oprecht op zoek naar een match made in heaven, dan is dit een van de meest frustrerende dingen die jou kan overkomen.

Iedereen van Tinder af

Waar Tinder eerst op de eerste plaats stond als het ging om datingapps, is het imago nu zo langzamerhand wel verpest. Sinds kittenfishing steeds meer voorkomt op deze app, gaan steeds meer mensen andere datingapps gebruiken waar ze de profielen beter kunnen vertrouwen. Nieuwere datingapps hebben gezichtsherkenningen ingesteld, waardoor je wel je eigen foto’s moet gebruiken. Sinds dit probleem nog niet van toepassing was in de tijd dat Tinder net groot werd, hebben zij dit niet ingevoerd.

Kittenfishing opmerken

Soms kunnen we nog steeds twijfelen of de profielfoto’s wel werkelijk degene zijn waarmee we chatten. Gelukkig kunnen we nu al snel mensen achterhalen op Instagram, Facebook of LinkedIn. Kun je iemand nergens vinden? Vraag dan nonchalant of je iemand zijn Instagram mag hebben. Willen ze die niet geven, dan weet je dat je misschien wel te maken hebt met kittenfishing.

Phubbing is de dategewoonte waar we massaal vanaf willen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.