Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Lifestyle 30 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Klaar met tampons en maandverband? Period pants worden steeds populairder en dit zijn de fijnste

Wij vrouwen moeten helaas nog iedere maand (of eens in de paar maanden) geloven aan de menstruatie. Als dat bloed dat je baarmoeder verlaat vangen we op met tampons of maandverband, maar soms zijn we even helemaal klaar met deze twee. Dit is precies de reden dat ‘period pants’ steeds populairder worden en wij zetten alvast de fijnste voor je op een rij.

Wij loodsen je door de wereld van het menstruatie ondergoed.

Wat zijn period pants?

Eigenlijk is het precies wat je verwacht als je het woord hoort: onderbroeken die je menstruatiebloed absorberen. Klinkt niet heel sexy, maar is onwijs fijn. Steeds meer vrouwen stappen over op het menstruatie ondergoed, in plaats van het gebruik van tampons, maandverband of een menstruatiecup.  Ze zien eruit als gewoon ondergoed, maar ze zijn ontworpen om vocht weg te houden van je huid terwijl ze het menstruatiebloed opzuigen.

De fijnste period pants 

In de markt van menstruatie ondergoed zijn er al zoveel period pants te vinden, dat je soms door de bomen het bos niet ziet. Wij zetten onze favoriete pants voor je op een rij.

Sloggi Period Pants – €10,50

Deze period pants van Sloggi is gemaakt voor de lichtere dagen, goed om te weten. Hij is gemaakt van licht en zacht materiaal, dat je amper voelt gedurende de dag.

Thinx Hiphugger – €33,35

De powerhouse onder de period panties is zonder twijfel de Hiphugger (hoe lief klinkt dat?) van Thinx. Deze houdt maar liefst het bloed van vijf (!) tampons – dit is het zwaardere geschud.

Yoni Period Proof Tanga – €39,75

Veel vrouwen zijn fan van de tanga’s van Yoni. Laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat en deze slips zien er best sexy uit. Ze houden dezelfde hoeveelheid menstruatiebloed als drie tampons, dus je kan er even mee vooruit.

Libresse Intimawear – €13,99

Ook het oude vertrouwde Libresse gaat met de tijd mee en ontwikkeld period panties. De slips hebben een hipster-model en veel vrouwen zijn enthousiast over de werking ervan.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.