Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 30 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Farah (21): ‘Merkkleding? Ik koop altijd nepitems en niemand heeft het door’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Deze week vertelt Farah over haar haat-liefdeverhouding met merkkleding.

‘Merkkleding? Ik koop altijd nep-items en niemand heeft het door’

“Veel van mijn studiegenoten hebben geld, of nou ja, de ouders hebben geld. Ik kom uit Blaricum, een plaats in het gooi. Mensen hebben hier veel geld en laten dat dan ook graag zien. Mijn vriendinnen besloten om na de middelbare school op kamers te gaan in Amsterdam en met kamers bedoel ik gewoon een appartement aan de grachtengordel. Ik heb geluk gehad dat ik bij één van hen in kon trekken, maar verder heb ik écht niet heel veel extra geld over om dure dingen te doen en te kopen. Mijn ouders willen namelijk gewoon dat ik werk voor mijn eigen geld en dat snap ik ook. Toch is geld en status heel erg belangrijk in mijn vriendengroep en ik probeer daar dan ook bij te horen.”

Ze herkennen het niet

“Mijn vriendinnen hebben vaak ook ontzettend dure winterjassen, dure schoenen én merktassen. Ik weet niet hoe ze dat doen, maar er is waarschijnlijk ergens een grote spaarpot waar zij geld uit kunnen halen. Ik wil wel graag mee kunnen doen, maar ik heb dat geld niet. Daarom koop ik vaak nep-items, waardoor er toch af en toe een merkje zichtbaar is. Gewoon, door online te shoppen bij Etsy of tweedehands te kopen. Dat is ook niet altijd nep, wel vaak goedkoper. Mijn vriendinnen claimen altijd dat ze dat soort dingen doorhebben, maar bij mij zien ze het niet. Designertassen doe ik niet, want dat is vrij makkelijk te herkennen.

Maar een overhemd, jasje, broek of schoenen kan ik nog wel faken. Ik hoop dat ik hier op een gegeven moment geen waarde meer aan hecht, zodat ik gewoon kan kopen wat ik wil. Maar ik zit hier nu middenin, en anders val ik toch een beetje buiten de boot.”

 

7 symptomen waaraan je kunt herkennen dat je te veel stress hebt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.