Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Fashion 8 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Kleding verkopen: zo zorg je dat de foto’s van je outfits opvallen

Dat ene jurkje wat net te kort is of die broek die je eigenlijk een maatje kleiner had moeten kopen: online kun je kleding zo weer verkopen. Maar hoe laat je je outfits shinen om de aandacht van potentiële kopers te trekken? 5 tips voor de beste foto’s, die je gewoon met je smartphone maakt.

Het is duurzaam om je kleding door te verkopen en een leuke manier om iets extra’s te verdienen. Maar het oog wil wat. Met een korrelig plaatje van jouw gekreukte blouse kom je er dus niet (vooraf even strijken is sowieso een dikke tip!). Gelukkig kun je de kledingstukken waarmee je iemand anders blij wilt maken heel simpel met je smartphone perfect op de foto zetten.

Trek het aan

Veel mensen vinden het fijn om te zien hoe iets staat. “Als ik alleen een foto van een kledingstuk deel, krijg ik regelmatig de vraag of ik ook een foto wil maken als ik het aan heb”, vertelt NSMBL’s Fenna. “Logisch wel, dan zie je goed hoe een kledingstuk valt.” Met de Samsung Galaxy S21 kun je via de feature Single Take in één klik tot wel tot veertien verschillende foto’s en video’s maken van jezelf in de outfit. Daarna kun je kiezen wat je wilt delen. Ga je voor een ‘bokeh’, waarbij de achtergrond een onscherp bolletjeseffect krijgt? Of wordt het een ‘boomerang’? De laatste is supertof als je ronddraait in dat wijde zomerjurkje. Easy does it!


Gemaakt met Samsung Galaxy S21.

Kies voor één stijl

Hoe vaak duik jij je kast in om te checken wat de deur uit kan? Fenna trekt er twee weekenden per jaar voor uit om alles uit te zoeken en goed op de foto te zetten. Daarna verkoopt ze door op online marktplaatsen. “Ik zorg ervoor dat mijn foto’s er allemaal hetzelfde uitzien. Dat houdt het lekker overzichtelijk”, vertelt ze. “Hang de kledingstukken bijvoorbeeld altijd aan dezelfde kast. Of ga steeds voor een witte muur of dezelfde spiegel staan.”

Laat zien dat je een styling queen bent

Maak foto’s van setjes, niet alleen van de losse kledingstukken die je wilt verkopen. Natuurlijk ook om te laten zien dat jij een styling queen bent, maar vooral: kledingstukken inspireren als complete outfit vaak meer dan solo. En potentiële kopers kunnen meteen zien hoe je de kleding combineert. Werkt zelfs als ze niet de hele set kopen. Met de 8K Video Snap op de S21 is het ook niet meer nodig om iemand anders outfit pics te laten maken. Je kunt de feature aanzetten en poseren in een complete set. Uit het filmpje kun je vervolgens elk frame als foto in hoge resolutie gebruiken. Twee vliegen in één klap dus. 

Samsung videosnap flat lay
Gemaakt met Samsung Galaxy S21.

Een beschrijving is een must

Met alleen een foto – hoe mooi ook – loop je de kans dat potentiële kopers ondanks hun enthousiasme toch afhaken. Fenna: “In de beschrijving kun je de info kwijt over de maat, het merk, hoe vaak het is gedragen etc. Wees wel eerlijk bij het verkopen, dat wekt vertrouwen.” Je kunt het in de tekst erbij zetten, maar origineler is het om zelf te vertellen wat de kijker ziet. Dat maakt het nog persoonlijker en het is ideaal als je (ook) een verkooppoging doet via social media. Via de Director’s View-modus op de S21 kun je outfits en accessoires filmen – bijvoorbeeld als flat lay, aan een hanger of op een kastje – en tegelijkertijd in beeld vertellen wat de kijker ziet. Of zelf laten zien hoe tof dat hoedje staat!


Gemaakt met Samsung Galaxy S21.

It’s all about the details

De stof, een motief, de knopen, een logo: vaak valt het weg op een foto. Terwijl dat de details zijn waar het om gaat. Maak er dus foto’s van, zodat de ander een goed beeld krijgt van hoe de kleding eruitziet. Via Portrait Mode op de Samsung Galaxy S21 heb je allerlei opties om de achtergrond te vervagen (Blur) of bijvoorbeeld een detail van het kledingstuk helderder te maken en de achtergrond juist niet (Studio).

detail Samsung
Gemaakt met Samsung Galaxy S21.

In samenwerking met Samsung

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.