Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 7 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Klein van stuk maar groots in stijl: dit zijn de beste petite modemerken voor kleine vrouwen

Broeken die over de grond slepen, mouwen die je drie keer moet omvouwen … shoppen als kleine vrouw is niet altijd makkelijk. Wil jij in één keer slagen, zonder jouw nieuw parels te moeten innemen? Dan wil je shoppen bij deze merken.

De gemiddelde lengte van de vrouw in Nederland is 170 centimeter. Maar gelukkig zijn er een aantal merken die er rekening mee houden dat niet iedere vrouw deze lengte haalt.

Modemerken voor kleine vrouwen

De lengte van een mouw of hoe een top of blazer past op een korter bovenlichaam: deze merken denken aan de details.

Reformation

We hebben het al eerder over Reformation gehad. Het favoriete kledingmerk van de nepobabies, dat ook voor onze portemonnee nog haalbaar is. Reformation, een bewonderenswaardig merk als het gaat om duurzaamheid, heeft een speciale afdeling voor alles wat petite is, met de tag goodbye tailor.

ASOS

Het eigen merk van de gigantische webshop ASOS kent ieder seizoen weer veel parels. Het fijne is dat deze collectie ook nog eens te verkrijgen is in ‘petite’ en ‘tall’, zo weet je precies dat jouw bestede item ook bij de lengte van je ledematen past. Ook fijn.

Petite Studio

Petite Studio is een New Yorks kledingmerk dat zich uitsluitend richt op kleine vrouwen. Hier kun je de meest actuele trends shoppen in de wetenschap dat ze bij jouw figuur passen. Bovendien is alles bij Petite Studio op ethisch verantwoorde wijze gemaakt, zodat jij je niet schuldig voelt na het shoppen.

Topshop

Topshop was een van de eerste merken die met een ‘petite’ lijn kwam. Tot op vandaag de dag is dat voor kleinere vrouwen nog steeds een hele fijne sectie om te shoppen.

Y.A.S. Petite

Wie veel scrolt op ASOS, heeft dit merk al eens voorbij zien komen. Een ware parel, met ook nog eens een ‘petite’ optie. Vooral als je een look voor een bruiloft, 21-diner of cocktailparty nodig hebt, ben je hier aan het juiste adres.

KLAYD

De oprichtster van KLAYD, Paula Anselmi, verdedigt elk lichaam en is zelf ook petite. De reeks basics die zij op de markt bracht, zitten dan ook als gegoten bij de kleinere vrouwen. Alleen maar lof voor Paula.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.