Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Career 7 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Op deze dag gaan de meeste Nederlanders naar kantoor

Hybride werken is anno 2024 niet meer weg te denken. We wisselen zonder moeite thuiswerken met werken op kantoor of een hippe flexplek in de buurt af. Maar bonding met collega’s en het team is en blijft belangrijk. Uit cijfers van IWG blijkt dat we massaal op dinsdag naar kantoor gaan. Dit jaar maakt daarom officieel ‘Together Tuesday’ haar intrede.

Gezellig, maar als je met twintig mensen tien vierkante meter in de trein moet delen, is het wat minder gezellig.

Dinsdag is de populairste kantoordag

Uit zowel reis*- als kantoordata blijkt dat dinsdag de populairste dag is om op kantoor te werken. Nederlandse data laat zien dat de bezetting op IWG flexkantoren op dinsdagen gemiddeld 10% hoger is dan op donderdagen en maandagen, andere populaire kantoordagen. Dinsdag 14 februari was het afgelopen jaar de dinsdag waarop de meeste mensen op kantoor werkten. Spaces House Modernes in Utrecht was gemiddeld het drukste deelkantoor op dinsdag.

Naar kantoor voor de gezelligheid

Uit onderzoek van IWG onder 1.000 Nederlands werknemers** blijkt dat 68% van de ondervraagden aangeeft dat af en toe naar kantoor gaan helpt om zich meer verbonden te voelen met het werk en het team. Dat aantal is het hoogst bij vrouwen (71%). Gevraagd naar wat  hen motiveert om vaker naar kantoor te gaan, blijkt dat vergaderen en afspreken met collega’s de grootste drijfveer is.

De fijne alternatieven

Dat verbinding met je collega’s belangrijk is, beamen we. Voor een gezellige dag op kantoor hebben wij ook best een beetje NS-stress over. Maar wat als je geen kantoor hebt om naartoe te gaan? Zoals zelfstandigen en freelancers die niet bij hun opdrachtgever op locatie werken.

Ons advies? Ga alsnog de deur uit. Maak contact met gelijk gestemden en plan af en toe een koffietje in. Daarnaast zijn er in de grote steden talloze flexwerkplekken waar jij kan werken. Geen flexwerk plek in de buurt? Dan is er vast een leuke koffiezaak of lunchroom waar je een paar uurtjes kan zitten.

 

*Persbericht NS over aanpassing dienstregeling naar aanleiding van verandering reisgedrag.

** Online onderzoek uitgevoerd door Mortar Research in 2022 bij 1.011 Nederlandse kantoormedewerkers, representatief op regio en gender.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.