Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 4 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

De PFW front row heeft gesproken: dit wordt dé schoen van deze zomer

De modeweek in Parijs is in full force en de eerste trends breken al door. Ook wat schoeisel betreft, want tijdens de show van Chloé is er één schoen die wel erg populair is. Gasten dragen massaal een gehakt klompje – in twee varianten. Een nieuwe trend werd dit weekend geboren.

Wie van klompjes houdt, gaat een goede zomer tegemoet.

De gehakte klomp wordt de schoen van deze zomer

De outfits op de front row zijn normaal gesproken ontzettend uiteenlopend. Toch kwam daar tijdens de show van Chloé tijdens Paris Fashion Week, op 29 februari, verandering in. De eerste rij was gevuld met celebrities en gewaardeerde stijliconen, die allemaal dezelfde soort schoenen droegen. Een schoen die goed past bij het boho-thema van de show. Een spannende show trouwens, want het was de eerste met Chemena Kamali aan het creatieve roer.

Chloe : Front Row - Paris Fashion Week - Womenswear Fall/Winter 2024-2025
ANP

Terug naar de schoenen. Het gaat om gehakte klomp met een kurken/houten zool. De gehele front row had ‘m aan. De variant met open teen was even populair. Dat we hier een trend spotten, is geen twijfel over mogelijk. Onder anderen Meghann Fahy ging voor het dichte model.

Iconen als Georgia May Jagger, Sienna Miller, Thomasin McKenzie en Kiernan Shipka gingen voor het open model met zwart leer.

De schoenen heten ‘Maxime’ en werden kortstondig op de catwalk gespot in de versie met gesloten teen. Ze zijn nog niet te koop – en toch zijn ze nu al een hit. Wij zetten een aantal paar schoenen op een rij die ons doen denken aan de (nu al iconische) Chloé Maximes.

Bij GANNI, Notre V en Sezane shop je al mooie klompjes en wedges. Wij zetten onze favoriete exemplaren voor je op een rij.

GANNI Retro Peep Toe Wood Sandal – €150

GANNI

Notre V klompjes met hak – €95,95

Klompje Chloé dupe
Zalando

Manfield Bruine suède cowboy muiltjes – €55

Klompje Chloé dupe
Manfield

Sezane klompjes Taylor – €180

klompjes trend shoppen
Sezane

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.