Jana Witteman
Jana Witteman Haar 15 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Ja echt: dit is hoeveel geld we in ons leven uitgeven aan de kapper

Het leven kan af en toe schrikbarend duur zijn. Van festivaltickets tot een goedgevulde make-uptas: alles heeft tegenwoordig een pijnlijk prijskaartje. Een kostenpost waar je misschien niet zo vaak bij stilstaat, maar waar je gedurende je leven behoorlijke zakken geld naartoe brengt? Yes, de kapper.

Natuurlijk verschilt het per persoon hoe vaak je je geliefde haarverzorger bezoekt én hoeveel je daar uitgeeft. Maar in dit artikel lees je wat je in je leven (ongeveer) zou kunnen uitgeven aan de kapper.

Complete kapperskosten

Of je nu gaat voor Tiger Blonde of een cub cut, iedere keer weer is het schrikken als je je nieuwe coupe kan afrekenen bij de kassa. Alleen voor een knipbeurt betaal je al gauw 30 euro. Heb je geen zin om met een kletsnatte coupe de deur uit te wandelen en laat je je haar fohnen? Dan is het geen uitzondering om daar 50 euro voor te betalen. Ben je daarnaast ook toe aan wat verse highlights – of lowlights? Dan kun je daar al gauw 70 euro bij optellen.

Stel je voor dat je om de drie maanden naar de kapper gaat om je haar bij te knippen. Dat zijn jaarlijks zo’n 4 knipbeurten. Stel dat je tijdens twee van deze knipbeurten ook voor een kleuring kiest, betaal je twee keer per jaar zo’n 120 euro en de andere twee keer 50 euro.

De totale prijs

Jaarlijks komt dat neer op kapperskosten van zo’n 340 euro. Als je vanaf je 18e je eigen bezoekjes aan de kapper financiert en je mag de gemiddelde levensverwachting van Nederlandse vrouwen van 83 jaar halen, dan breng je 65 jaar lang geld naar de kapsalon.

Benieuwd op welk bedrag je dan uitkomt? Met deze rekensom kost een mooi kapsel je – hou je vast – 22.100 euro. Het is te hopen dat je voor dat geld in ieder geval met een glimlach de deur uitloopt, toch?

Aha! Dit is een ‘normale’ hoeveelheid haar om te verliezen tijdens het douchen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.