Emma Toussain
Emma Toussain Nieuws 6 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Déze belangrijke gasten zijn uitgenodigd tijdens de kroning van King Charles III

Vandaag is het eindelijk zover voor King Charles, het is coronation day. Ofwel de kroning, waardoor hij officieel koning wordt en zijn vrouw Camilla de koningin. Westminster Abbey loopt as we speak vol met gasten en er zijn een hele hoop belangrijke mensen aanwezig bij deze ceremonie. Maar.. wie eigenlijk allemaal? We zetten de belangrijkste gasten op een rijtje.

Déze belangrijke gasten zijn uitgenodigd tijdens de coronation van King Charles

Natuurlijk zijn de leden van het Britse koningshuis aanwezig. De meest vooraanstaande zijn natuurlijk William en Kate, de prins en prinses van Wales én toekomstig koning en koningin. Ook zus Anne en broer Edward zijn aanwezig. Ook is er ruimte voor een deel van de kleinkinderen van Charles en Camilla. Vier van hen hebben een speciale rol tijdens de ceremonie. Zij zijn namelijk Pages of Honour, wat betekent dat zij meelopen in het middenpad van Westminister Abbey en de gewaden van Charles en Camilla zullen dragen, zo is te lezen op RTL Boulevard. Eén van hen is de 9-jarige troonopvolger George, de zoon van William en Kate.

Ook heb je natuurlijk twee leden van het koningshuis (of meer, ex-leden) die wel aanwezig zullen zijn. Dit zijn Harry en Andrew, die beiden om verschillende redenen afstand hebben gedaan van hun titel. Meghan Markle blijft in Amerika, bij de kinderen.

Deze Nederlandse en Britse royals gebruiken niet hun echte naam

En dat is nog lang niet alles

Dan heb je natuurlijk ook nog een heleboel gasten buiten het Britse koningshuis. Denk aan alle andere royals uit Europa; koning Willem-Alexander en Máxima, Albert en Charlene uit Monaco, de Japanse kroonprins Akishimo en kroonprinses Kiko en Frederik en Mary uit Denemarken. Ook de Franse president Emmanuel Macron is van de partij en de Anthony Albanese. Ook de vrouw van de Amerikaanse president, Jill Biden, is er samen met haar dochter bij. Dit is natuurlijk lang niet alles, maar een kleine greep uit de belangrijkste gezichten.

Er wordt ook flink gespeculeerd over de komst van David en Victoria Beckham, omdat zij eerder tijdens andere grote gebeurtenissen ook uitgenodigd werden. Denk aan de bruiloften van William en Kate en Harry en Meghan. Wel zijn Katy Perry, Emma Thompson en Lionel Richie al gespot.

Ukelele gesigneerd door koning Charles III en koningin Camilla wordt geveild voor waarschijnlijk veel geld

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.