Emma Toussain
Emma Toussain Nieuws 6 mei 2023
Leestijd: 1 minuut

Ukelele gesigneerd door koning Charles III en koningin Camilla wordt geveild voor waarschijnlijk veel geld

Alle ogen zijn op Engeland gericht, waar morgen de kroning van koning Charles III plaatsvindt in Westminster Abbey. Duizenden mensen worden in de stad verwacht om een glimp op te vangen van deze bijzondere gebeurtenis. Voor iedereen die vanuit huis meegeniet, heeft Catawiki, de online marktplaats voor bijzondere objecten, een veiling geopend met een van de laatst gesigneerde items van de huidige koning en koningin: een ukelele! De volledige opbrengst gaat naar het goede doel.

Koninklijke ukelele

Het instrument is gemaakt door een lokale vakman en wordt ter veiling aangeboden door Clutha Trust, een goed doel dat is opgericht na een helikopterongeluk in Glasgow in 2013. Initiatiefnemer is de eigenaar van de Clutha Pub, met als doel kansarme jongeren te helpen door middel van muziek en kunst. In 2015 bezochten prins Charles en Camilla Parker Bowles de Clutha pub ter ere van de opening en signeerden daar de ukelele. De keuze voor dit instrument was niet zonder reden: het heeft een emotionele waarde voor de huidige koning omdat het altijd werd bespeeld door de Queen Mother, zijn grootmoeder Elizabeth Bowes-Lyon.

“We zijn enorm trots op dit object. Door het te veilen willen we ons doel extra veel kracht bijzetten: goed doen door middel van muziek”, aldus Alan Crossan, oprichter en trustee van de Clutha Trust. “De opbrengst gaat dan ook naar de verdere uitbreiding van onze muziek- en toneelprojecten voor jongeren in moeilijkheden.”

“Het is heel bijzonder dat we dit instrument in een van onze veilingen kunnen aanbieden. Koninklijke memorabilia zijn altijd erg in trek  bij verzamelaars en liefhebbers”, vertelt Alexander Becker, muziekexpert bij Catawiki. “Deze ukelele geeft  fans de kans om een stukje geschiedenis te bezitten dat steeds meer in waarde zal stijgen, en bovendien steunen ze hiermee een goed doel, een win-win dus.”

Bingewatchen maar – Dit zijn de 10 leukste films op Disney+ die je gezien moet hebben

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.