Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 18 apr 2023
Leestijd: 4 minuten

La Nostra Gigi: een extravagant stukje Italië middenin de Amsterdamse Pijp

Omdat we zo van eten én gezelligheid houden, struinen we Nederland af voor de mooiste horeca-parels. Bij de bestaande, maar ook bij de nieuwe aanwinsten gaan we langs. Een nieuwe restaurant dat meteen de aandacht trok is La Nostra Gigi, op het Marie-Heinekenplein in De Pijp. Op 7 april opende het restaurant haar deuren en wij gingen er dit weekend langs.

La Nostra Gigi strijkt neer in het pand waar No Rules tot vier weken geleden nog zat. Maar daar is ook alles mee gezegd, want het interieur heeft een complete make-over gehad. De kaart is nog steeds Italiaans, maar ook totaal anders dan voorheen. Ondanks dat nog steeds dezelfde mannen achter het concept zitten, is de plek niet meer te herkennen. In a good way. 

La Nostra Gigi: een extravagant stukje Italië middenin de Amsterdamse Pijp

Het in Italiaanse sferen gedompelde La Nostra Gigi is een sprankelende toevoeging aan het horeca-aanbod in de hoofdstad. Een kleurrijke trattoria, cocktailbar en lounge in één. Wij gingen erheen en dit vonden we ervan.

De plek: more is more

Van less is more hebben ze bij La Nostra Gigi niet gehoord, want zodra je binnenstapt ben je in een paradijs van Italiaanse extravaganza – inclusief veren, tijgerprint en veel goud. De verschillende plekken in het restaurant hebben allemaal de juiste vibe en daardoor kan je op ieder moment van de dag bij de zaak terecht. Voor een luch op het terras tot een diner met aansluitende borrel: La Nostra Gigi is van alle markten thuis.

David @todaysbrew

Creative director en interieurontwerper Will Erens (Too Many Agencies) is verantwoordelijk voor de look and feel van La Nostra Gigi. Na zijn werk voor restaurants in onder andere London, Barcelona, New York en recentelijk in Amsterdam voor Lolo’s en Secret Garden, zet hij nu met een ‘eclectisch Italiaans Seventies Dolce Vita’-ontwerp het Italiaanse karakter van La Nostra Gigi kracht bij.

David @todaysbrew

Het eten: shared dining op z’n Italiaans

Bij NSMBL zijn we dol op shared dining. Want waarom je keuze beperken tot drie gerechten, als je eigenlijk alles op de kaart wil proeven? La Nostra Gigi werkt als een van de weinige Italiaanse restaurants met een shared dining kaart. Op het menu van La Nostra Gigi staan veel kleinere, verrassende gerechten die je kunt delen met al je tafelgenoten, maar ook mooie vlees- of visgerechten en frisse vegetarische bites. Chef Richard Way (Envy, Le Garage) doet geen concessies, waardoor alles de moeite van het proberen en het delen waard is.

NITRO Amsterdam

Wij begonnen met de arancini (ook wel risottobitterballen, maar laat de Italianen dat niet horen) met een crème van saffraan. Daarna volgde een selectie aan voorgerechten: carpaccio, burrata en bruschetta. Italiaanse gerechten waarvan je denkt ‘die kennen we wel’. Toch weet La Nostra Gigi deze klassiekers (door middel van extra smaken en texturen) naar een hoger niveau te tillen, waardoor het een verrassend gerecht wordt.

Als ‘hoofdronde’ gingen we voor de ‘polpette al pomodoro’ en de ‘campanelle al Pecorino tartufata’. En bij dat laatste gerecht hoort een show, want ze komen de truffelpasta aan tafel voor je klaarmaken in een kaaswiel. En ja, dat smaakt net zo fantastisch als het klinkt.

Het drinken: cocktails van hoog niveau

Bij goed eten hoor lekker drinken. Daarom is het geen verrassing dat ook hier veel aandacht is besteed bij La Nostra Gigi. De drankkaart is minstens net zo uitgebreid als de menukaart – en daar houden we van. De cocktailkaart is samengesteld door Stefan Sumual, recent door Entree Magazine uitgeroepen tot ‘Best Bartender 2022’. Je vindt er klassiekers op de cocktailkaart, maar ook nieuwe creaties die je erg nieuwsgierig maken.

Tip van NSMBL: sluit je diner af met een sgroppino, die worden hier namelijk vers aan je tafel gemaakt. 

NITRO Amsterdam

De vibe: gedreven personeel en een levendige sfeer

Nog een belangrijk pluspunt aan La Nostra Gigi dat niet onbenoemd mag blijven: het gezellige (en alerte!) personeel. De vloeiende service maakt de ervaring meteen een stuk beter. De bediening denkt goed met je mee en komt geregeld aan tafel om te vragen of alles nog naar wens is – daarnaast zijn het ook gewoon onwijs gezellige mensen, die houden van een persoonlijke benadering.

NITRO Amsterdam

De sfeer bij La Nostra Gigi is bruisend, waardoor je er makkelijk een hele avond kunt zitten. Houd je van livemuziek? Ga dan op donderdag, voor de Jazz Night in de cocktailbar. Tafel reserveren? Dat doe je hier.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.