Emma Toussain
Emma Toussain Reizen 16 jan 2023
Leestijd: 4 minuten

Last van Blue Monday? Boek een vakantie in een bijzondere accomodatie

Een reis boeken is sowieso een goed idee, maar helemaal met Blue Monday in het vooruitzicht. Deze derde maandag van januari staat immers al jaren te boek als de treurigste dag van het jaar. Als jij ook als een berg tegen die beruchte maandag op ziet, plan dan gewoon een reisje om de dip na de feestdagen te boven te komen. Zo heb jij wat om naar uit te kijken en het maakt je dag gewoon een stuk leuker. Iedereen wordt blij van vakanties toch?

Blue monday, maar make it fun

Het boeken van een vakantie is altijd een goed idee, maar op sommige dagen van het jaar kan je het nog beter gebruiken. Airbnb staat vol met bijzondere plekken om te bezoeken. Neem dus vooral een kijkje bij alle categorieën; denk aan boomhutten, kastelen, woonboten, designvilla’s, trulli, dammusi, ryokans en nog veel meer.

1. Grotten

Wil je echt één worden met de natuur en opgaan in het landschap? Kijk dan eens naar deze accommodatie in het Zwitserse Vals, die helemaal uit de berg is gehouwen en met designmeubilair is ingericht. Een ideale plaats om tot rust te komen en nieuwe kracht en energie op te doen. Een van de vele pluspunten is een bubbelbad met een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen.

2. Torens

Klim naar de top van deze oude watertoren in het Engelse Warwickshire en bekijk de wereld vanaf een ander perspectief. Op deze unieke plek zijn veel oorspronkelijke elementen behouden gebleven. Ga via de wenteltrap naar de woonkamer in het vroegere waterreservoir op de bovenste verdieping. Hier geniet je van een spectaculair uitzicht op het omliggende platteland.

3. Creatief

Dit eigentijdse huis is er helemaal op ingericht om je creativiteit de vrije loop te laten. Het ligt op een rustige locatie ten noorden van New York. Of het nu vanuit de studio van de kunstenaar is of vanuit een van de andere kamers waar grote (dak)ramen voor veel natuurlijk licht zorgen – de inspiratie ligt hier voor het oprapen. Ook jij vindt hier vast artistieke of literaire inspiratie.

4. Campers

Lijkt het je leuk om het leven in een caravan te ervaren zonder dat je van je plek gaat? Dan is dit mini-exemplaar uit 1968 iets voor jou. Deze vintage Sprite 400 is weliswaar knus, maar daar staat tegenover dat je alle ruimte eromheen tot je beschikking hebt: bos, een privéstrand en kliffen. Voldoende ruimte dus om op avontuur te gaan. Waar je dit huisje vindt? In Middelfart in Denemarken.

5. Monumentaal

Neem een kijkje in de categorie ‘Monumentaal’ als je nieuwe dingen wil leren. Daarin staat bijvoorbeeld deze 18e-eeuwse villa in de Chianti-streek, een plek waar kunst en cultuur in elkaar opgaan. De wijngaarden en tuinen vormen een idyllische en betoverende omgeving om tijdens je vakantie het rijke historische en culturele erfgoed van Italië te ontdekken.

6. Mooi uitzicht

De beste manier om de dag te beginnen? Wakker worden met een adembenemend uitzicht. Daar hebben we zelfs een aparte categorie voor in het leven geroepen. Laat je ogen dwalen over de blauwe oceaan en de horizon en proef de zoute lucht van de zee – deze minimalistisch ontworpen accommodatie met uitzicht op de baai van Calvi in Frankrijk laat je helemaal tot rust komen.

7. WOW

Op zoek naar een bijzondere ervaring voor op je bucketlist? In deze gele onderzeeër in Nieuw-Zeeland kun je je fantasie de vrije loop laten in de vrolijke sfeer van het bekende Beatles-liedje of jezelf laten meeslepen door de avonturen van grote kapiteins. Iedereen die zijn grenzen wil verleggen, is bij de WOW-categorie aan het juiste adres.

8. In de wolken

Als je de lucht bijna letterlijk met je vingers wil aanraken, dan is de categorie ‘In de wolken’ geknipt voor jou. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze accommodatie op 3650 meter boven de zeespiegel in Machachi. In deze bergstreek in Ecuador kun je op een heldere dag maar liefst zeven vulkanen zien en is de hemel ‘s nachts bezaaid met sterren.

9. Off-grid

Vergeet die eindeloze to-do list en trek je terug binnen de warme muren van een accommodatie als deze lodge in Dalasýsla. Verborgen in de ongerepte omgeving in de bergen van West-IJsland is dit de ideale plek om bij te komen van de alledaagse hectiek. Met een beetje geluk maak je hier zelfs het spectaculaire noorderlicht mee.

10. Speelplezier

Wil je er even tussenuit met de mensen van wie je houdt? Kijk dan in de categorie ‘Speelplezier’. Hierin staan accommodaties waarin plezier vooropstaat. Zoals deze accommodatie in Okinawa, Japan die beschikt over een aparte speelkamer met een houten speelhuis en glijbaan.

Op (mini)vakantie? Dit zijn de mooiste verblijven met adembenemende architectuur

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.