Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 14 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Last van eczeem? Zo zorg je optimaal voor je huid

Het jeukt en is rood. Je doet hard je best om niet te krabben. En zichtbaar droge plekken zorgen er af en toe zelfs voor dat de moed je in de schoenen zakt. Een gehydrateerde en niet trekkende huid voelt immers het beste aan. Maar hoe zorg je nu optimaal voor je eczeemgevoelige huid?

Vooropgesteld: je hoeft je natuurlijk niet te schamen je eczeem. Toch zorgt een gezonde, niet trekkende huid voor een vrij gevoel zonder beperkingen. Droge plekken rond je ogen of tussen de vingers kunnen je in het dagelijks leven weleens in de weg zitten. Gelukkig is atopisch eczeem vaak makkelijk te behandelen. Maar hoe kun je de symptomen verlichten of voorkom je een nieuwe uitbraak? Deze vier tips helpen jou op weg.

1. Probeer stress te vermijden

Stress kan een trigger zijn bij het ontstaan van eczeem. Je lichaam maakt als reactie op spanning of angst meer cortisol, oftewel stresshormonen, aan. Als je immuunsysteem daarop reageert, kunnen eczeem of jeuk de kop opsteken.

Daarnaast is het mogelijk dat de beschermde barrière van de gevoelige huid negatief reageert op stress. Huidproblemen, zoals eczeem, of huidallergieën worden dan zichtbaar. Probeer daar waar mogelijk dus te relaxen en op tijd aan de rem te trekken bij een overvol hoofd of een uitpuilende agenda.

2. Draag losse kleding

Momenteel last van eczeem? Volgens Thuisarts.nl is het raadzaam om kledingstukken te dragen die los om je lijf zitten. Wij blij dat de skinny jeans al even uit de mode is! Denk hierbij aan een lekker oversized blouse gecombineerd met een ruime broek of rok. Het liefst van katoen, omdat warmte en wol de huid kunnen irriteren. En je wil koste wat kost voorkomen dat de eczeem erger wordt.

3. Smeer een verzachtende crème

Om jeuk en roodheid te verlichten en het herstel van de beschermde barrière van je huid te ondersteunen, smeer je dagelijks een verzachtende crème. Neem bijvoorbeeld de Bepanthen Eczeem Crème. Na het aanbrengen van dit goedje, start de jeukverlichting al binnen 30 minuten. Het herstelt de huid vervolgens dankzij pro-vitamine B5.

Mooi meegenomen: de Bepanthen Eczeem Crème bestaat voor 90% uit natuurlijke ingrediënten. Het is vrij van hormonen en niet geparfumeerd. Dus show je huid some love en leg het ermee in de watten.

Bron: Bepanthen

4. Minder water en zeep

Water en zeep drogen de huid uit. Volgens Thuisarts.nl is het daarom raadzaam om niet te vaak te douchen of in bad te gaan, beperk dit tot twee of drie keer per week. Zet bij het douchen een timer – want ook op de tijd moet je letten. Ga voor maximaal 5 minuten onder de straal staan. Zorg er tevens voor dat het water niet te warm is, handwarm water van 37 graden is voldoende.

Probeer daar waar mogelijk zo min mogelijk tot geen zeep, shampoo of badschuim te gebruiken. Die laatste kun je vervangen door een paar druppels olie zonder parfum. Denk aan sojaolie of arachideolie.

Nazorg

Is de eczeem verdwenen? Dan blijven verzorging en hydratatie key. Je kunt dan de Bepanthen Crème voor de eczeemgevoelige huid gaan gebruiken om op die manier voor minstens 3 maanden geen nieuwe uitbraak van extreme droogte te ervaren.

Bron: Bepanthen

Dit product is geschikt voor dierenliefhebbers, want vegan. Het bestaat daarnaast voor 90% uit natuurlijke ingrediënten en beschermt de beschermde barrière van de huid.

Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bepanthen Crème voor de eczeemgevoelige huid is een cosmeticum.

*96% van alle baby’s die de studie vervolledigd hebben, ontwikkelden gedurende 3 maanden geen nieuwe eczeemuitbraken van extreme droogte.

In samenwerking met Bepanthen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.