Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 22 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Lauren (29): ‘Ik vroeg mijn schoonmoeder naar verjaardagswensen en ze stuurde extreem dure cadeaus door’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een bekentenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Lauren* (29) haar verhaal.

Dit jaar viert Lauren de verjaardag van haar schoonmoeder voor het eerst. Ze vroeg haar naar wensen, maar schrok toen ze het lijstje zag.

‘Ik vroeg mijn schoonmoeder naar verjaardagswensen en ze stuurde extreem dure cadeaus door’

Hi Lauren, vertel!

”Ik zit enorm in dubio op dit moment. Ik vroeg mijn schoonmoeder naar verjaardagswensen en ze vroeg extreem dure cadeaus.”

Ken je haar al lang? Is dit de eerste keer dat ze zo’n lijstje stuurt?

”Ik ken haar nu bijna een jaar. Toen ik een relatie kreeg met mijn vriend was ze net jarig geweest. Nu ben ik bijna een jaar in haar leven en is het de eerste keer dat ik haar verjaardag vier.

Begrijp me niet verkeerd, het is een wereldvrouw. Ik voel me mega welkom bij haar en ze doet veel voor ons. Ik ben ook al mee geweest op wintersport vorige maand en ze zijn enorm gul. Het probleem is alleen dat bij mij het geld níet tegen de plinten klotst. Ik kom uit een totaal ander gezin, waar vaak op het geld gelet werd.”

Denk je dat zij aan jouw financiële situatie voorbijgaat?

”Ik weet dat ze het niet veeleisend of gemeen bedoelt. Ze is gewoon een beetje naïef. Zij heeft altijd veel geld gehad, dus denk dat dit normaal is. Mijn vriend is wat dat betreft ook wat ‘verwender’. Ik merk dat zijn familie veel makkelijker denkt over het hebben van geld. Alsof het iets vanzelfsprekends is.”

Wat staat er op het lijstje?

”Ik wil niet te veel in detail treden. Maar denk aan dingen als een Dyson Airwrap, sieraden, Le Creuset-pannen en noem maar op. Het is een vrouw met een dure smaak. Ik weet alleen niet zo goed wat ik met deze wensen moet. Eigenlijk was mijn budget €50.”

Heb je dit met jouw vriend besproken?

“Ja, en hij ziet het probleem niet zo. Hij geeft samen met zijn broer nog een veel groter cadeau. Uit ‘dankbaarheid’ zegt hij. Ik ben ook ontzettend dankbaar voor wat zij allemaal doen, maar vind deze cadeaus gewoon veel te ver gaan. Op dit moment denk ik dat één Le Creuset pan voor haar ga kopen, in plaats van de hele set.”

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.