Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 14 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Le Grand George Amsterdam: een Franse parel op de Zuidas die allesbehalve zakelijk aanvoelt

Omdat we zo van eten én gezelligheid houden, struinen we Nederland af voor de mooiste horeca-parels. Bij de bestaande, maar ook bij de nieuwe aanwinsten gaan we langs. Dit keer brengen we een bezoekje aan Le Grand George op de Amsterdamse Zuidas.

En we weten wat je nu denkt. Maar nee, in deze tent was het geen ballenbingo.

NSMBL Visits: Le Grand George

Wie in Amsterdam of omstreken woont, is waarschijnlijk wel bekend met de George-restaurants. UHM Group voegt met Le Grand George een nieuwe parel aan hun collectie toe – en wij gingen langs om de gerechten, cocktails en de sfeer te proeven.

De ambiance: een Franse basis met jaren ’80 glamour

Wie weleens bij een ander George-restaurant geweest is, weet wat te verwachten. Toch heeft deze zaak meer glamour dan de voorgangers. Je waant je in een elegante salon, waar de Franse sfeer duidelijk te proeven is. Toch heeft Le Grand George ook een funky element door de immense discobal, de fluwelen details en de dj in de hoek. De geslaagde mix van jaren ’80 chroom, fluwelen bekleding, en natuurstenen vloeren zorgen voor een warme sfeer en een stedelijke vibe.

Het is een restaurant waar je heen gaat voor een gezellig diner en blijft zitten voor een drankje. En erg belangrijk: ondanks dat het restaurant op het Gustav Mahlerplein zit, houden ze de zakelijke Zuidas-sfeer hier buiten de deur. Het is precies het soort zaak dat in deze hoek nog miste.

Le Grand George Amsterdam
Karlijn voor NSMBL

Het eten: klassiekers uit de Franse keuken met een vleugje George

Het kloppende hart van de zaak is de open keuken met rotisserie en grill. Ze bereiden hier onder meer de signature Poulet aux Morilles, maar ook andere vertrouwde George gerechten zoals de Steak Tartare  en Pizza Tuna. Verder op de kaart: verleidelijke creaties geïnspireerd door de keukens van wereldsteden zoals New York en Parijs. Truffel, kaviaar, New York-style sandwiches, Franse klassiekers, tournedos en natuurlijk een onweerstaanbaar Grand Dessert.

Wij gingen voor de carpaccio en de iconische Pizza Tuna: een dun filodeeg met wasabi-mayonaise en tonijn sashimi. Een must try als je bij George bent.

Le Grand George Amsterdam
Karlijn voor NSMBL

Omdat de Pizza Tuna zo was bevallen, gingen we als hoofd nog een keer voor vis. Dit keer werd het de Blackened Tuna, met zwarte peper, sojaschuim en gember. Daarbij gingen we, op aanraden van de bediening, voor de linguine met witte wijnsaus en kaviaar. En daar kunnen we heel kort over zijn: deze wil je bestellen als visliefhebber met een verfijnde smaak.

Le Grand George Amsterdam
Karlijn voor NSMBL
Le Grand George Amsterdam
Karlijn voor NSMBL

De conclusie: Franse-sferen maar dan mét vriendelijk personeel

Hoe leuk de Parijse vibe ook is: in de Franse hoofdstad krijg je er vaak een flinke portie arrogantie bij. Daar is bij George niets van te merken. Sterker nog, we kennen niet veel zaken in deze buurt met zulk goedgehumeurd en oplettend personeel. Tel dat op bij het goede eten en de levendige sfeer, en je hebt een aanrader te pakken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.