Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Modenieuws 14 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Matilda Djerf slaat handen ineen met Sofia Richie Grainge: kan zij het omstreden Djerf Avenue redden?

Het gaat niet zo lekker met het modemerk van Matilda Djerf. Iemand die wel aan het pieken is, is Sofia Richie Grainge. Niet gek dus, dat Matilda Djerf juist nu de samenwerking aangaat het met populaire stijlicoon. Maar kan zij Djerf Avenue nog redden?

Sinds vorige maand wordt Djerf Avenue aangevochten op TikTok, maar ook in de rechtszaal. Wij praten je bij.

Wat is er aan de hand met het modemerk van Matilda Djerf?

Vorig jaar zette Matilda nog een whopping 34,5 miljoen dollar om, wat leidde tot een plekje in Forbes’ 30 Under 30-lijst. En hoewel de zaken begin dit jaar vast ook uitstekend gingen, krijgt Matilda dit najaar een veeg uit de pan van modecritici.

Zo zou de kleding van Djerf Avenue wel erg veel lijken op items van Matilda’s favoriete merken. Je zou Djerf Avenue, als je een beetje creatief redeneert, kunnen zien als een dupe-merk van de duurdere labels. En daarom is het volgende interessant: het team van Djerf Avenue bestraft iedereen die dupes van Djerf Avenue aanprijst of verkoopt.

Nu kunnen wij ons ergens voorstellen dat het niet leuk is om je items nagemaakt, voor een veel kleiner prijsje, ergens anders tegen te komen. Maar anderzijds zijn dupes zeker niks nieuws, ook niet voor het team van Djerf Avenue.

Djerf Avenue x Sofia Richie Grainge

Wat doe je als het schip dreigt te zinken? Juist, dan haal je nog één grote PR-stunt uit – zonder te kijken naar de kosten. Dat Matilda juist nu de samenwerking met Sofia Richie Grainge, a.k.a. de IT-girl van dit moment, aangaat is een meesterlijke zet. Maar is het genoeg?

Het lijkt er wel op. Ondanks het feit dat het TikTok-account van Djerf Avenue verwijdert is, staat de Instagram-pagina van het merk sinds de collab in de fik. In a good way. 

‘The iconic duo we didn’t know we needed’ schrijft iemand onder de video waarin Matilda de samenwerking bekendmaakt. Daaronder volgen nog talloze enthousiaste comments. Met deze boost en de feestdagen in het vooruitzicht lijken er weer lucratieve dagen voor Djerf Avenue aan te komen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.