Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 12 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Wij nomineren Netflix-hit ‘Leave the World Behind’ voor het slechtste einde ooit

Eén van de nieuwste Netflix-films genaamd ‘Leave The World Behind’ is nog maar een paar dagen te zien en nu al bijzonder populair. De meningen zijn verdeeld – kijkers vinden het geweldig en anderen vinden het juist helemaal niks. Wij hebben natuurlijk de film gekeken zodat we zelf ook een oordeel konden vellen.

Mocht je ‘m nog helemaal blanco willen kijken.. pas op voor spoilers.

Leave the World Behind

Het bijzondere verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Rumaan Alam. Een spontane familievakantie op Long Island wordt onderbroken door vreemden, die nieuws brengen over een zogenoemde ‘black-out’. Kunnen de families elkaar wel vertrouwen? Wat is er écht aan de hand?

Het apocalyptische verhaal wordt gedragen door wereldsterren zoals Ethan Hawke, Julia Roberts, Mahershala Ali en Kevin Bacon. Zo, dat zijn nog eens namen. Zo’n film kan eigenlijk niet fout gaan met een cast van dit kaliber. Door het kijken van de trailer kom je er eigenlijk niet écht achter waar de film over gaat, daarom moet je ‘m gewoon maar kijken. Wel proef je alvast van de ongure sfeer:

Welke kant gaat het op?

Het is een verhaal met heel veel verschillende wendingen en bizarre invalshoeken. Zo krijgt elk personage in de film uiteindelijk een miniverhaaltje mee. Zo is moeder Amanda (gespeeld door Julia Roberts) een knorrige en mensenhatende vrouw, die uiteindelijk warm wordt voor de vreemde man die bij haar voordeur verschijnt. En zo wordt de 11-jarige Rosie eigenlijk niet gehoord door iedereen. Het meisje wil op vakantie graag haar lievelingsserie ‘Friends’ kijken, maar door de black-out en cyberaanval is er nergens Internet of ander bereik te vinden. Wie kan het internet voor haar fixen? Niemand, dus gaat ze zelf maar op pad. Ook vallen de tanden van haar broer uit door straling, vaart er een enorm vrachtschip het strand op en vallen de vliegtuigen uit de lucht. Tsja, een cyber-oorlog klinkt dan eigenlijk ook heel erg eng op die manier.

Maar nu.. wat is er aan de hand met dat einde?!

Het verhaal is té complex om helemaal uit te leggen (en gaan we ook niet doen, kijk maar gewoon) maar wat we alvast wel kunnen zeggen is dat deze film letterlijk de grootste cliffhanger OOIT heeft. Het slechtste einde ooit? Wat ons betreft wel. Het is niet eens een cliffhanger, het verhaal stopt gewoon. Je weet wel, dat je dan nog 10 seconden naar het beeldscherm staart om te bedenken wat er zojuist gebeurd is.

En misschien is dat omdat we gewoon héél graag alles willen weten en al helemaal als de film zo complex is. Maar waarom stopt de film midden in het verhaal? Waarom weten we niet hoe het met de personages afloopt? Graag willen we ‘m nomineren voor slechtste filmeinde van het jaar, want we blijven achter met zo’n miljoen vragen.

Gelukkig is deze Twitteraar het met ons eens:

Toch krijgt de film op Rotten Tomatoes een score van 75 procent, wat dus relatief positief is. Mensen kunnen de film wel waarderen dat is natuurlijk iedereen z’n goed recht: je mag vinden wat je wil. Maar doe ons maar iets meer duidelijkheid aan ‘t einde.

Jennifer Aniston onthult details over de ochtend dat Matthew Perry overleed

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.