Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 18 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Liande (28): ‘Dat mijn vriend gestopt is met drinken, vind ik stiekem best vervelend’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een bekentenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Liande* (28) haar verhaal.

De vriend van Liande is sinds een jaar gestopt met drinken. Goed voor zijn gezondheid., maar wat minder goed voor zijn relatie. Liande vind het namelijk saai dat haar vriend niet meer met haar meeborrelt.

‘Dat mijn vriend gestopt is met drinken, vind ik stiekem best vervelend’

Hi Liande! Jouw vriend is dus gestopt met het drinken van alcohol, vanwaar deze keuze?

”Klopt, nu bijna een jaar. Vorig jaar februari begon het idee in zijn hoofd te spelen. In maart dronk hij zijn laatste drankje. Dry january was hem zo goed bevallen, dat hij besloot om permanent te stoppen met drinken. Voornamelijk zodat hij meer aan zijn weekenddagen had, zodat hij beter slaapt en een heldere geest heeft.

Hij had altijd erg last van een kater en lag daarom de halve zaterdag op bed. Maat houden was niet echt iets voor hem. Het was altijd alles of niks – en nu koos hij dus voor niks.”

Heb jij overwogen om ook te stoppen met drinken?

”Niet echt. Bij mij waren de katers nooit problematisch en ik drink ook veel meer met mate. Daarnaast kan ik echt uitkijken naar de borrel op vrijdag, dus die blijf ik mezelf gunnen. En dat mijn vriend gestopt is met drinken, vind ik soms stiekem best vervelend.”

Wat vind je er vervelend aan?

”Dat we niet meer samen kunnen borrelen. Dat is iets wat we vaak deden, zeker in het terrasseizoen. Nu dat weer is begonnen, mis ik de tijden dat we samen het weekend inluidden met een biertje of een glas cava in de zon. En dat doen we nog steeds, maar dat hij een groene ijsthee bestelt, vind ik dan toch een beetje saai. Dat ligt totaal aan mij, dat weet ik, maar ik voel dat gewoon zo.

Daarnaast is hij niet de beste prater. Zijn gevoelens moet ik er vaak uittrekken. De beste gesprekken hadden we vaak onder genot van een drankje, tijdens een etentje of zo. Nu blijven dat soort avonden steeds meer op de oppervlakte. Daar baal ik van.”

Heb je dit al met hem besproken?

Ik heb niet gezegd ‘hee, ik wil dat je weer gaat drinken’, maar heb wel aangegeven dat ik onze uitjes saaier vindt en dat ik qua gesprek weer meer de diepte in wil. Daar probeert hij aan te werken, maar dat lukt nog niet zo.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.