Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 18 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Taco Tuesday bij Celia Amsterdam: Mexicaanse gezelligheid op de dinsdagavond

Omdat we zo van eten én gezelligheid houden, struinen we Nederland af voor de mooiste horeca-parels. Bij de bestaande, maar ook bij de nieuwe aanwinsten gaan we langs. Deze week gingen we langs bij Celia, tijdens Taco Tuesday.

We gingen eerder al langs bij Celia voor een bottomless brunch (onze ervaring daarvan lees je hier), maar dit keer was het tijd om het restaurant aan de Nieuwendijk ‘s avonds te verkennen. Op dinsdagavond, om precies te zijn, want dan staat Celia in het teken van taco’s en Mexicaanse cocktails.

Taco Tuesday bij Celia

Op dinsdag avond is het bij Celia los gezelligitos, zoals De Jeugd van Tegenwoordig zou zeggen.

Het eten: fijne voorgerechten en dan zelf taco’s bouwen

Op dinsdagavond is de kaart van Celia anders dan je gewend bent. In a good way, want Mexicaanse klassiekers (met een verfijnde draai) sieren het menu. Er is een selectie aan side dishes (die wij als voorgerechten bestelden) en een fijne sectie aan taco’s.

Om de avond af te trappen bestelden de we beef taquitos (dikke aanrader!), de elote (wat een heerlijk bereide maiskolf is) en de tostada’s met rauwe tonijn. Die laatste was was lichter en frisser, terwijl de eerste twee echte smaakbommen waren. Een favoriet aanwijzen is moeilijk. De enige tip die we geven is: probeer zoveel mogelijk.

Als ‘hoofd’ gingen we voor twee soorten taco’s: die met dorade en de barbacoa. Het leuke aan deze gerechten is dat je een plaat krijgt met alle ingrediënten, waarna je zelf de taco’s in elkaar kan zetten. Zo bepaal je precies hoeveel saus, ui, koriander en andere lekkere ingrediënten je erop gooit. Houden we van. Tip van NSMBL: als de een sucker bent voor smeuig eten, bestel er dan nog wat extra saus bij. Iets als guacamole of salsa.

Celia_TacoTuesday_jan24-13
Celia

De cocktails: een feestje met tequilla en mezcal

Cocktailtje erbij? Probeer een van de Mexicaanse drankjes als de zoet-zure El Santo Margarita of de verfrissende Agavero met Aperol en bloedsinaasappel. In de speciale Taci Tuesday drankkaart vind je veel cocktails met tequilla en mezcal, om in thema te blijven.

Good to know: zelf ben ik niet de grootste fan van deze dranken, maar in deze creatieve drankjes vond ik de smaken niet overheersend.

Celia_TacoTuesday_jan24
Celia

Omdat er bij Celia extra uitgepakt wordt, is de sfeer veel levendiger en feestelijker dan in andere restaurants op dinsdag. Mocht je dus nog op zoek zijn naar een plekje om gezellig te dineren op dinsdagavond, dan weet je waar je wil reserveren.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.